Wie is KickenStoffen?

Wie is KickenStoffen?

In mijn rubriek “Wie is de shop” laat ik eigenaressen van een webshop aan het woord. Wie is nou het gezicht achter de shop en waarom doet ze dit eigenlijk?! 

Vandaag is Bianca aan de beurt. Zij is de eigenaresse van Kickenstoffen en deelt met jullie waarom zij vindt dat haar shop zo uniek is.

Bianca,vertel eens wat over jezelf!

 

Hoi hoi, ik ben Bianca van der Heijden en ik woon in Drunen samen met mijn man en onze 2 kids Desi van 13 en Deik van 8.

Wat voor werk heb je altijd gedaan of doe je nog steeds?

Ik werk al sinds vele jaren bij een groothandel welke potten, tuin- en huisdecoratie, manden en dergelijke importeren vanuit de hele wereld. Dit wordt verkocht aan kleinere groothandels en tuincentra ‘all over the world’. Ik zelf heb hier al diverse functies vervuld, maar inkoop is mijn favoriet.

Wat was de belangrijkste reden om te beginnen met je webshop?

Meer dan 30 jaar stonden mijn ouders, Ans en Kick van der Heijden, met veel plezier en in weer en wind samen op diverse markten. Eerst met modestoffen, later vooral katoenen kinderstoffen, wiegenstoffen en dierenprints.

In 2013 ben ik, na jaren niet mee te zijn geweest, bijgesprongen toen mijn vader ziek werd. Ik kreeg er zo veel plezier in dat we besloten hebben dat ik ‘de markt’ over zou gaan nemen. Dat gevoel van leuk verkopen, adviseren en contact met mensen past mij goed.

Sinds het overlijden van mijn vader in de zomer van 2014, gaan mijn moeder en ik nog altijd samen naar de lapjes markt in Utrecht. Gezellig, zo kan zij langzaam afbouwen, totdat ik de markt helemaal overneem.

We hebben onze collectie ge-update en uitgebreid, maar er zijn ook vele stoffen in onze collectie al jaren heel populair. Denk hierbij aan onze katoentjes, broderie, flanel/molton, katoenen teddy, badstof, wafelkatoen en de complete collectie wiegbekleding stoffen.

Om met de tijd mee te gaan heb ik bedacht stoffen online te gaan verkopen aan particulieren, maar ook hebben we inmiddels veel ‘business to business klanten’ met leuke en creatieve bedrijfjes.

Via onze site krijgt u een indruk van onze collectie, kunt u meteen stofjes uitkiezen die u via mail bestelt.

Op deze manier zijn vragen en overleg tegelijk met de  bestelling erg gemakkelijk en blijft het persoonlijk.

Veel plezier op onze site vol diverse stoffen en als aanvulling onze collectie hele mooie, handgemaakte en echte leren tassen uit Indonesië.

 

Waar haal je de meeste voldoening uit ?

Blije klanten! Tevreden met de stofjes en de kwaliteit hiervan, gelukkig met hun creaties en dankbaar voor onze service en advies. We krijgen van zoveel klanten ook mailtjes met daarin: “bedankt” voor de snelle reactie, snelle levering (ondanks dat we zeggen op de site versturen binnen 2 werkdagen, is het er vaak al de volgende dag of dag erna), mooie stoffen, nog mooier in het echt dan op de foto, duidelijke site, mooiste kraam, goede kwaliteit stoffen, ruime keus, uitgebreid advies etc.. ook zijn er velen die zelfs de recensie op onze fb pagina zetten.

Hoeveel tijd besteed je aan je webshop?

Poeh, de telefoon met mailbox, Facebook en Instagram woont zo ongeveer in mijn hand. Er gaat wel een dag zitten in het inkopen, wat uurtjes aan de administratie en de meeste tijd aan de markt en bestellingen klaar zetten. Ben bang dat ik 60uur ruimschoots overschrijd.

Vertel eens, waarom stoffen?

‘Stoffen’ was al het product van mijn vader en moeder, maar we zijn nu echt vooral gespecialiseerd in katoenen stoffen, babystoffen, wiegbekledingstoffen, babyuitzetstoffen, teddy stoffen, kinderkamerstoffen en ook kinderstoffen. Terwijl dit bij mijn ouders in eerste instantie mode stoffen was, daarna kinderstoffen wiegbekledingstoffen en dierenprints.

Wat maakt jou en je webshop uniek?

We gaan voor persoonlijk advies / contact, snelheid, eigentijdse en uitgebreide collecties (dus veel keus) en kwaliteit.

Is het je doel om groot en bekend te worden of liever kleiner en meer geliefd & uniek?

Goh daar denk ik nooit zo over na, ik ga met de flow. Ik streef niet naar een groot bedrijf met allemaal personeel onder me, liever heb ik de persoonlijke touch, blije klanten (dus geliefd) en inderdaad uniek.

Als jij 1 product uit jouw shop moet noemen waar je het meest trots op bent, welke is dat dan?

Onze zeer uitgebreide black&white katoen serie & onze katoenen teddystof. Hieruit kan ik niet kiezen.

En hierna komen nog vele artikelen waar we echt trots op zijn.

Goed, als laatste een ‘elevator-pitch’ … geef mijn lezers eens een goede reden om producten uit jouw webshop te kopen!

Tsja, onze stofjes zijn gewoon mooi van kwaliteit (ook na het wassen) er is ruime keus dus voor ieders smaak en favoriete kleur of materiaal, bijna alles is katoen en dus verantwoord voor de baby. En waar vind je tegenwoordig nog dat persoonlijke in ‘de snelle internet wereld’. Ook is het een voordeel dat een webshop klant ons kan bezoeken aan onze kraam op de lapjes markt Utrecht iedere zaterdag ochtend.

Dank je wel Bianca! Dat je mee wilde doen & voor een eyeopener in de wereld van de stoffen!
Ik ben niet zo’n ‘naaiwonder’, maar ik ken mensen die wel wat kunnen maken van jou mooie stoffen!
Volgende week lees je hier alles over prachtige grafische ontwerpen!

Afbeeldingen zijn eigen afbeeldingen van Bianca.
Je vindt KicKenStoffen ook op Facebook.
Volg:

2 Reacties

 1. 14 september 2017 / 13:25

  Ik ben ook geen naai wonder, maar het lijkt mij geweldig het te kunnen!

  • 4 oktober 2017 / 21:01

   Nou naailes is super hip hoor tegenwoordig!
   En voor de beginnende naaister hebben we zelfs een heel mooi (patronen) boek waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Dus Cinthia mocht je toch eens een poging gaan wagen…wees welkom. En mocht je iets zien wat je zou willen van onze stofjes en zelf niet willen naaien weten wij heel veel creatieve naaisters die het voor je kunnen doen. Groeten Bianca en Ans

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge