Vakantiejournaal | 2e week

Vakantiejournaal | 2e week

Nadat we dag 7 hebben afgesloten met een spelletje Mexican Train bij de buren, is het tijd om te slapen.

Dag 8

De wekker gaat op tijd want we gaan vandaag naar Siena! Siena is een plek waar we 9 jaar geleden ook geweest zijn rond dezelfde periode en waar wij onze trouwringen gekocht hebben.
Ik wilde dan ook heel graag naar de plekjes toe waar we toen geweest zijn.

Na een 1,5 uur durende autorit.. (Die we weer even moesten staken om de auto schoon te maken, want Chiara had weer gespuugd).. kwamen we in Siena aan. We parkeerde zo dichtbij mogelijk en hoefde we nog naar 5 min te lopen naar de Piazza del Campo.

Let op: dit is een bumpy ride!

Siena is gebouwd op heuvels dus alles ligt ongelijk, zo ook de weg naar de Piazza del Campo.
Flink duwen met de buggy of trekken om te voorkomen dat die niet met een vaart naar beneden rolt.
Daar aangekomen horen we trommels en muziek.

Ryan wil er naartoe, maar we hebben geen idee waar het vandaan komt. Hij baalt en laat dat flink merken, maar we proberen zijn aandacht af te leiden.   Als eerste gaan we naar de Duomo di Santa Maria. Daar maken we wat fotootjes, maar gaan de kerk niet in, want dat is vrij prijzig…

We besluiten te gaan lunchen en wandelen terug naar de Piazza del Campo. Daar lunchen we lekker en Rik scoort daar een voetbalshirt voor Ryan. Daarna wandelen we lekker door Siena…
Wat lekker heet… naar boven, naar beneden..
We gaan nog wat winkeltjes in en gaan dan terug naar de auto.

Bij terugkomst op de camping duiken we nog snel het zwembad in en daarna gaan we weer lekker bbqen.
Effe gauw naar de minidisco en we zijn weer klaar voor vandaag!

 Dag 9

 

Een campingdag, we blijven lekker bij het zwembad. Het is een ietwat bewolkte dag, maar dat vinden we helemaal niet erg! We genieten lekker en besluiten niet al te laat terug naar de caravan te gaan.
We eten lekker spaghetti en ik ga dit keer in het douchegebouw douchen.
Wat een verademing. De douche blijft heerlijk op temperatuur en dat scheelt een hoop. Enige nadeel is dat Chiara mee is en het hok wat klein, waardoor ik het idee heb opnieuw te moeten douchen bij terugkomst. Maar goed ik mag niet klagen, ik had dit keer tenminste een lekkere warme douche!

Na het eten ruimen we de boel op en merk ik dat ik weer even een dip krijg, ik moet even tot mijzelf komen.
Dat kan gelukkig ook.

Wanneer we ‘s avonds lekker zitten bij te komen, komen de buren terug van hun dagje weg. Vervolgens komen ze gezellig bij ons zitten en kletsen we tot laat.

Bedtijd. Morgen weer vroeg op pad!

Dag 10

We gaan vandaag naar Florence! We vertrekken zo rond kwart over 10 en zijn er rond half 12.
Drukte. Warm. Twee kernwoorden die Florence op dat moment om vatten. Het mag de pret niet drukken, want: wat ben ik gék op Florence!  We zoeken alle mooie plekken op.

Ik wil de Capella di Medici en Palazzo di Medici zien … de Reign liefhebbers snappen wel waarom.
Naar binnen gaan we niet want dat is wederom wat te prijzig, maar we gaan wel de basiliek van San Lorenzo in.

(Kids zijn gratis tot 11 jaar).

Vervolgens wandelen we door naar de Piazza Duomo Santa Maria Fiore. Hier eten we lekker wat en kijken we uit op een enorme basiliek. Hartstikke mooi, maar weer te prijzig om naar binnen te gaan. Na ons eten wandelen we door naar de Ponte Vecchio. Hier hebben we onze verlovingsfoto 9 jaar geleden gemaakt en we wilden nu een foto met de kinderen maken. Dit is wel gelukt.. denk ik.

Vervolgens weer terug door de winkelstraatjes.

Ik wil nog een Venetiaans masker scoren en nog een souvenir voor m’n schoonouders als bedankje voor het oppassen op de hond.

✅ Venetiaans masker

✅ Souvenir schoonouders

Ryan wil nog in de draaimolen en voor €4,00 kunnen ze twee rondjes in de draaimolen.

Daarna is het tijd om terug naar de camping te gaan. Vanavond gaan we namelijk samen met de buren uiteten!
Ze nodigden ons uit en het leek ons maar wat gezellig. Zij hebben een dochter van 8 en Ryan & Chiara vinden haar helemaal leuk.Bij terugkomst dus nog even chillen en klaarmaken om uit eten te gaan.

Wat een gezellige avond!  Dit stel is iets ouder dan wij, (lees: 46 & 34) maar wat hebben we een lol met z’n vieren. Na het buffet, met een afgrijselijke live zanger die we echt belachelijk maken, gaan we nog even wat bij ze drinken.

Ik zeg dat ik heb nagedacht over een aantal dingetjes die Rik gezegd heeft, met name over het eerder naar huis gaan i.v.m Ryan… die moet maandag weer naar school en wij zouden zondag in de loop van de dag thuiskomen. Rik vond dit geen prettig idee voor Ryan..

 Ik heb het bij mijzelf de Revu laten passeren… misschien moeten we inderdaad maar een dag eerder naar huis…

 Dag 11

Omdat we gisteren allemaal ernstig laat naar bed zijn gegaan is iedereen laat wakker, behalve ik. Ik ben om 8:00u al klaar wakker en kan de slaap niet meer vatten. In plaats van naar het plafond te staren besluit ik wat blogs te lezen en ga er tegen 9:45 maar eens uit… op dat moment ligt iedereen nog op 1 oor.

Ik ben onrustig in mijn hoofd & lichaam.

Ryan komt iets voor tienen zijn bed uit en Rik & Chiara en worden net na 10:00u wakker. Ryan gaat lekker zijn spelletje doen en Chiara vermaakt zich ook even, waarbij ik even naar Rik kruip en begin te huilen.

Mijn hoofd maakt overuren. Ik denk aan ons vertrek, hotel regelen, alles wat ik volgende week weer zou “moeten” doen. Kortom: de controlefreak in mij maakt weer werk van mijn malende en piekerende gedachten.

Nadat ik ben bijgetrokken smeren we wat boterhammetjes, ondertussen heeft zich buiten alweer een kinderschare verzameld.
We trekken ons zwemspullen aan en gaan genieten van wat een van onze laatste dagen moet worden…
Ook de buren zijn in het zwembad en Ryan vermaakt zich weer met de kindjes. De oudere meiden zijn verzot op Chiara en nemen haar op sleeptouw. Eind van de dag is Chiara zo moe dat ze bij mij op schoot in slaap valt.

Nog even en we gaan weer terug naar de caravan. Weer lekker bbqen en vast wat spullen inpakken.

Nu ik het zo typ klinkt het helemaal zo definitief…

Toch doe ik het! Ik pak vast wat spulletjes bij elkaar, kijk wat we nog aan doen komende dagen en vul alvast een waszak met vuile was, maak de douche schoon, ruim de meeste spulletjes op… ja ineens merk ik dat ik toch eigenlijk ook wel graag naar huis wil.. hoe vreemd..
Max mis ik ontzettend en stiekem ben ik wel een beetje klaar met de zon, die stomme muggen en het over volle zwembad.

Back to reality, want we zouden nog naar de poolparty gaan vanavond, samen met de buren. Om 20:30 gaan we dan gezellig met z’n zevenen naar het zwembad. Doen eerst mee met de minidisco, zwemmen nog wat rondjes en gaan dan wat drinken. Gezellig druk, met live muziek.

De kinderen daarentegen zijn er alle 3 klaar mee.. ze zijn moe en we gaan dan ook direct na het drankje naar de caravan. Het is tijd om naar bed te gaan.

Dag 12

Definitief de laatste dag! We maken er de laatste zwembaddag van!
We zijn er voor ons doen vroeg en gaan gezellig bij de buren zitten. Ryan vermaakt zich weer met de vriendjes en vriendinnetjes die hij gemaakt heeft en ik ga samen met de buurvrouw meedoen aan Aquagym.

Een uurlang springen in het water, ik kan je vertellen: mijn benen waren lood naderhand, maar ik had mijn stukje inspanning nog wel even gehad! We kleuren nog even lekker bij en halverwege de middag ga ik met Ryan, de buurvrouw en haar dochter nog even naar het bovenste gedeelte van de camping om daar nog een paar keer van de wildwaterbaan te gaan.

Tegen 16:00 vinden we het genoeg geweest en gaan we terug. De rest van de spullen inpakken en de caravan schoonmaken, waar Rik al mee is begonnen, maar wat ik kan afmaken

We leggen het laatste vlees op de bbq, Ryan en Chiara spelen nog met alle vriendjes en wanneer de avond valt merken we dat de kleintjes op zijn. Vooral Chiara is toch écht wel heel moe.

Het naar bed brengen wordt een beetje drama, toch lukt het ons om ze in bed te houden en uiteindelijk vallen ze in slaap. Rik gaat met de buurman nog even het Nederlands Elftal kijken in de kroeg op de camping en ondertussen ruim ik verder op en pak verder in.

Net wanneer ik de boel gedweild heb begint Chiara hysterisch te huilen..
Fantastisch, daar gaat mijn net schone vloer..
Ik neem haar maar weer even bij me… gelukkig had ik het nog niet zo warm^^

Niet veel later komt Rik ook thuis en is het tijd om te slapen.
Morgenochtend 8:00 is het tijd om te vertrekken…

 Vooralsnog weten we niet of we nog een overnachting doen of door naar huis karren.. ik hoop vooral dat we niet weer 4,5 uur in de file komen te staan!

Vertrek

Op de dag van vertrek gaat de wekker rond half 7.
Chiara heeft uiteindelijk bij mij geslapen en Rik bij Ryan.
Echt goed geslapen hebben we niet, want onze Tukkerse overburen waren om 4:00 ‘s nachts nogal kabaal aan het maken : luidruchtig praten, overdreven hard lachen en irritant doen.
Nadat een van onze zij buren er wat van gezegd heeft is het kort daarna stil en begint het te regenen en te onweren.

Dat doet het nog steeds op het moment dat we staan in te laden en de boel opruimen.
Om 8:00 wordt onze caravan gecontroleerd, dus we hopen dat het door de vieze drap van buiten wel schoon blijft!
Wanneer we klaar zijn wachten we samen met de buren op degene die onze caravan komt controleren.
Hij komt 3 kwartier te laat .. heel fijn.
Waardoor we uiteindelijk pas om 9:00 van de camping vertrekken.

De reis loopt voorspoedig en we besluiten geen overnachting meer te doen, maar in 1 ruk naar huis te rijden.
Om 01:30 vrijdag op zaterdagnacht zijn we thuis.

Ondanks de slechte dagen die ik nog gehad heb, is het mooi geweest en hebben we het lekker gehad.
Het gevoel van toch wel naar huis willen was voor mij voor het eerst, maar het was goed om weer thuis te zijn.
De klap kwam pas later … 

Dit was mijn vierdelig vakantiejournaal!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en jullie reacties zijn altijd welkom!

Volg:

8 Reacties

 1. 16 september 2017 / 19:33

  Wauw Siena en Florence, beiden zulke mooie steden!? Wij bezochten Siena dit jaar voor het eerst. Prachtig! Ik hoop dat je ondanks alles, toch een fijne vakantie hebt gehad. Want zoals ik tussen de regels doorlees, is het in je hoofd niet altijd vakantie geweest? Vervelend dat je dat niet ‘uit’ kunt zetten. Zo werkt het niet, dat begrijp ik wel, maar voor jou wou ik dat het kon… Ik ga de andere delen van je vakantie met terugwerkende kracht meteen maar even lezen.

  • 16 september 2017 / 19:39

   Ja Siena is zo gaaf! Echt 1 van mijn favoriete Italiaanse steden.
   Ja ondanks dat wat je tussen de regels door leest.. de onrust in mijn lijf en hoofd, heb ik écht een goede vakantie gehad.
   Ik heb meer goede dan slechte dagen gehad en dat moet ik zeker niet vergeten.
   Net wat je zegt.. ik baalde er zelf het hardste van dat ik dat knopje niet ‘uit’ kon zetten.

 2. 15 september 2017 / 18:52

  Wat een heerlijke week! Maar wat ellendig van je hoofd die overuren maakte. Toch ben ik heel erg blij voor je dat je er wel echt van hebt genoten.
  Jullie zaten dus ook beneden? Onder het zwembad of achter de restaurants?

  • 15 september 2017 / 18:59

   Ja wij zaten ook beneden. Inderdaad achter de restaurants. Niet direct er achter maar ietsje verder doorlopen, weer de heuvel op zeg maar Haha.

 3. 15 september 2017 / 09:01

  Kijkt ze filmpjes tijdens het rijden? Zoë was ook nooit wagenziek totdat ze ineens ook vaak begon te spugen. Na lang nadenken en dingen uitproberen blijkt dat ze niet tegen filmpjes kijken kan in de auto. Wat fijn dat jullie zulke leuke buurtjes hadden dat scheelt altijd enorm! Mooie foto’s ook allemaal en die draaimolen wauw! Daar zou Zoë ook wel een rondje in willen maken haha

  • 15 september 2017 / 10:56

   Heeft ze wel gekeken, maar niet die keren dat ze moest spugen.
   Wij merkten dat ze net gegeten had en gewoon even lekker naar buiten moest kijken ipv boekje lezen of spelen. Dat hielp wel redelijk.
   Op bergweggetjes had ze er meer last van dan op de normale snelwegen.
   Haha ja gaaf he?!
   Kids vonden het ook echt geweldig!

 4. 15 september 2017 / 04:37

  Houden jullie nu contact met die leuke buren? Ja… Die klap komt altijd later he? Bah..

  • 15 september 2017 / 04:48

   We hebben wel nummers en foto’s uitgewisseld! En het leek ons wel leuk ze een keer uit te nodigen ja!
   Ja die klap Cynthia… die is echt het meest dramatisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *