Vakantiejournaal | 2e helft 1e week

Vakantiejournaal | 2e helft 1e week

Afgelopen woensdag konden jullie lezen hoe het ons de eerste 4 dagen op de camping verging. Nu deel ik met jullie hoe de rest van onze eerste week verliep.

Dag 5

We gaan naar Pisa & Lucca vandaag!
De planning is tussen 9:00 en 9:30 te vertrekken want het is 1,5 uur rijden. Dit lukt en nadat we nog even wat flessen water hebben ingeslagen beginnen we aan ons dagje uit.

Oh wait. We moeten nog tanken. Rik heeft even te laat door dat we aan de ‘verkeerde’ pomp staan, namelijk die van de service kant… Kaching! Dat was een dure tank… Mag de pret niet drukken en we zetten onze reis vrolijk voort.

Terwijl we net op de snelweg zijn, de kinderen lekker aan het keuvelen achterin en we een file inrijden horen we ineens een raar gerochel.. Chiara spuugt! Ineens ligt de halve achterbank onder de spuug.. (‘k zal verdere details besparen).

We stoppen gauw ergens langs de weg en met ongeveer alle billendoekjes die we bij ons hebben maken we alles schoon. Na 10 minuten is ook daadwerkelijk alles weer opgeruimd en schoon en kunnen we verder. Niet lang daarna valt Chiara met haar witte smoeltje in slaap…

En wat het nou was?! Geen idee.

Eerste stop : Pisa.

We zoeken naar een geschikte parkeerlocatie vlakbij de toren en dankzij internet (Thank God voor 4G in het buitenland!) vinden we een niet al te dure parkeerplaats op nog geen 10 min lopen. Ryan vindt de toren geweldig en indrukwekkend.. Chiara wandelt gewoon met ons mee. Ik moet alleen maar lachen om alle mensen die allemaal op dezelfde manier op de foto gaan.. nee wij gingen niet zo op de foto.

© christaschrijft.nl

We blijven hier niet al te lang en begeven ons dan weer naar de auto , we gaan naar Lucca! Onderweg komen we … wat zijn het eigenlijk.. donkere mensen die langs de straat proberen je aandacht te trekken en met vleiende woorden van alles willen aftroggelen .. Ik hou er niet van, sterker nog: ik krijg er de kriebels van, maar om de een of andere reden weten ze mij altijd te vinden.

Een man wil Ryan een high five geven en twee van zijn armbandjes, ik wil het niet hebben en verbiedt Ryan bijna om de armbandjes om te doen. Ik vertrouw deze mensen voor geen meter en wil z.s.m naar de auto.

Note: in Rome gebeurde ons dit ook en wilde zo’n gast er ineens geld voor hebben en bleef ons lastig vallen.. “Bagger off” waren mijn woorden toen…

Tweede stop : Lucca!

Wederom via internet een bewaakt parkeerterrein gevonden op 10 min lopen van de binnenstad.
We eten lekker iets op de Piazza d’Anfiteatro en kijken onze ogen uit. Met name de kinderen vinden het er prachtig.

Daarna begeven we ons door de binnenstad van Lucca met alle leuke winkeltjes, straatjes, steegjes en heerlijke ijssalons. We stoppen om nog een ijsje te eten, bekijken een kerk en gaan dan weer naar de auto. Inmiddels is het al 16:00 geweest en we moeten nog boodschappen doen.

© christaschrijft.nl

De terugweg verloopt beter dan de heenweg, Chiara slaapt binnen no-time en Ryan kijkt een filmpje op Rik zijn telefoon. Ook ik val in slaap.. ik ben het zat en merk dat ik een dipje krijg, een negatief gevoel overvalt me en ik kan het maar moeilijk onderdrukken.
Bij de Lidl in het dorp doen we boodschappen en gaan dan terug naar de camping, het is inmiddels 18:00 geweest. Rik & Ryan gaan nog even zwemmen en ik pak ondertussen de boodschappen uit en ruim de caravan wat op. Wanneer de jongens weer terug zijn gooien we weer wat vlees op de bbq, met een stokbroodje en fruitsalade.
Ondertussen laat ik Chiara zonder luier lopen, dit resulteert in meerdere vochtige onderbroeken, maar ook een poepje op de wc en het feit dat ze zegt dat ze moet plassen/poepen! Het begin is er!

Na het eten gaan de mannen douchen en ik breng Chiara naar bed. Rik en ik doen nog een spelletje en gaan dan ook naar bed.

 

Dag 6

Vandaag wordt weer een zwembad dag en we doen dan ook lekker rustig aan ‘s morgens.
De kinderen zijn ontzettend aan het uitproberen en testen, waar Rik & ik lichtelijk agressief van worden.
Tijd om naar het zwembad te gaan!

We vermaken ons weer prima bij het zwembad.. al merk ik dat nog niet helemaal ‘happy’ ben.
Eind van de middag doe ik mee met aquazumba, in de hoop dat dat energie geeft…

 Dat doet het niet…

Met dat we weggaan merk ik iets aan mijn bikinitopje… KAK. Kapot. Dat kan er ook nog wel bij…
Op mijn weg naar de caravan kom ik langs de bazaar en spiek even of er bikini’s hangen. Yes. Vanavond maar even terug om er een te kopen.

Bij terugkomst doen we rustig aan, ik ben onrustig merk ik en heb last van mijzelf.
Ik besluit de kinderen onder de douche te zetten, maar deze wordt of te heet of te koud.
Fantastisch. Note to myself: volgende keer gewoon bij de douchehokken douchen…

Wanneer de kids en ik gedoucht zijn kunnen we eten, Rik heeft gekookt.
Dit verloopt niet zo soepeltjes.. Chiara zit te hannesen met haar eten en er knapt iets bij me.
Ik trek haar met een ruk uit de kinderstoel, waarbij haar beker drinken ook omvalt.
Kind nat en overstuur en ik pislink. Gezellig.

Ik probeer te kalmeren en Rik neemt het even over van me, wat het is weet ik niet, maar even voel ik me totaal niet fijn, niet happy en vooral futloos. Dan maar even liggen. Zo goed als ik kan probeer ik me er over heen te zetten en we gaan naar de minidisco.

Onderweg koop ik mijn gewilde bikini … die bij terugkomst in de caravan veel te klein blijkt.. tjaa ik ben natuurlijk geen Italiaans model…

Dan door naar de minidisco, waar Ryan weer even op gang moet komen en de “Hupsakee”, “klap-klap-stap-stap” en “Do you wanna be a superhero”. weer voorbij komt. De kinderen zijn moe en we besluiten direct na de minidisco naar de caravan terug te gaan. We drinken nog wat, kletsen gezellig met onze Nederlandse buren en gaan dan ook lekker naar bed.

© christaschrijft.nl

 Dag 7

We zijn nu een week op de camping of eigenlijk pas vanavond om 20:45, maar goed.. we zijn er nu een week.

Het is weer tijd om boodschappen te doen, gauw het dorp in en daarbij ook even kijken of ik een nieuw bikinitopje kan vinden. Dat lukt! Bij een grote sportzaak en ik kan weer vol vertrouwen het zwembad in.

Bij terugkomst gaan we uiteraard weer zwemmen. Eind van de dag lekker bbqen, rommelen, douchen (weer onder de verkeerde douche) en we blijven bij de caravan want morgen willen we….

 

Wat we morgen gaan doen lees je vrijdag!

 

Volg:

8 Reacties

 1. 11 september 2017 / 10:50

  Ah kak zeg van je bikini. Ik heb dat ook heel vaak. Let nu vooral op dat de sluiting niet van plastic is.. Want anders kan ik hem meestal max twee weken aan.. ivm smelten.. Ben benieuwd naar de rest van de vakantie. Hopelijk voel je je dan wat beter.

  • 11 september 2017 / 11:10

   Ah dat is wel een goede inderdaad!
   De sluiting die ik daarna had was van hard kunststof, dus dat ging beter.

 2. 11 september 2017 / 12:53

  Ow, wat frustrerend is dat hè, als ze zo zitten te hanessen! Ik heb heel lang zelfbeheersing en kan dan ook ineens ‘knappen’. Uiteindelijk zijn wij ook maar mensen hè…

  Wat fijn dat je toch een geschikte top hebt kunnen vinden!

  • 11 september 2017 / 12:58

   Ja ik hou het op zich ook wel redelijk lang vol.. maar mijn geestelijke toestand is nog niet heel erg stabiel, dus tijdens de vakantie kon ik echt niet veel hebben!

   Ja daar was ik wel heel blij mee!

 3. 11 september 2017 / 15:42

  Klinkt leuk meis. Zielig dat Chiara ziek werd. Ik moet zo lachen om die koppies van jullie kids. Ik vind zo zoveel op jou lijken!

  • 11 september 2017 / 17:58

   Haha dat hoor ik meer inderdaad 😉 Sterke genen denk ik!

 4. 15 september 2017 / 18:40

  Ondanks dat je je niet happy voelde was het best een fijne week volgens mij.
  Misschien een combi van warmte en de berg naar beneden dat Chiara ging spugen? Gelukkig bleef het maar bij één keertje.
  Wel balen van je bikini, maar lang leve de grote sportzaak beneden in het dorp. Ideaal dat ie daar zit.

  • 15 september 2017 / 19:00

   We hebben niet echt een logische verklaring voor het spugen van Chiara, maar wisten wel dat we haar zo luchtig mogelijk moesten laten eten en het eerste gedeelte in de auto maar even geen boekjes o.i.d. Maar gewoon lekker naar buiten kijken.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge