Vakantie journaal | Voorpret

Vakantie journaal | Voorpret

Ik neem jullie mee naar de week voordat wij weg gingen. Zoals velen van jullie inmiddels wel doorhebben heb ik licht spastisch, autistische trekjes (vind ik zelf) en die worden een soort van erger wanneer ik bijna op vakantie ga!
Lees dus mee in het eerste deel van mijn vakantie journaal : de voorpret voor vertrek!

Zaterdag (een week voor vertrek).

Nog 1 week en dan hopen wij in het heerlijke Italië te zijn.
Ik heb vandaag nog wat laatste inkopen gedaan met mijn moeder, zonder de kinderen.
De rust die dat met zich meebrengt is heerlijk.
Ik koop nog wat “huishoudelijke” dingen, maar ook leuke autokadootjes voor onderweg en in Italië.
Het begint steeds meer bij me te kriebelen.. nog even en dan heb ik eindelijk vakantie.
Bij zwemles vanmorgen waren er al weer heel wat mensen terug en ik kon een glimlach niet onderdrukken…

Yes.. wij gaan nog, hebben het nog tegoed en kijken er nog naar uit

Na de inkopen maak ik thuis de schade op en zet vast wat tassen klaar.
De dagen vliegen komende week voorbij, dat weet ik zeker, dus ik moet goed voorbereid zijn om de rust in mijzelf te behouden.
Want ja het gaat nog steeds best wel goed met me! Ik tel nog steeds meer goede dan slechte dagen en ik kan met een oprecht geweten zeggen dat ik geniet!
Nog even en dan hoop ik nieuwe herinneringen te maken met mijn gezinnetje. ❤️

Zondag

We gaan ‘s morgens nog even op kraamvisite en de middag is voor ons zelf. Ik merk dat ik geen rust heb, dus ik zoek vast wat spullen bij elkaar. Helaas voel ik een enorme koppijn opkomen en besluit dat ik maar even een rustmomentje neem en op bed Netflix ga kijken. Zover met mijn serie kom ik niet, want ik val in slaap.

Ik word gewekt door manlief en dan is het inmiddels al 16:45. Ik ga beginnen met een lekkere cheeseburger maken.

We leggen de kinderen redelijk op tijd op bed en gaan samen nog een filmpje kijken : Logan. Wanneer deze is afgelopen gaan we lekker naar bed.

Maandag

Rik is weer vroeg vertrokken, Ryan is bij mij in bed gelegd en ik lig wakker tot half 6.. Ik pieker over wat er allemaal nog gedaan moet worden. Gelukkig val ik toch nog in slaap en word ik wakker van Chiara om 8:15. Het wordt een rustig dagje. Ik lees mijn favoriete blogs en begin vast met wat wasjes draaien.

Wanneer de kinderen gegeten hebben en aangekleedt zijn ga ik vast wat spullen inpakken.

Wasjes werk ik weg en hang ik buiten te drogen, want het is nog heerlijk weer!Ondertussen oefen ik nog even met Ryan om te fietsen zonder zijwieltjes en daarbij probeer ik met Chiara het potje wat dragelijker te maken.

Tussen de middag fietsen we naar het dorp voor een ijsje. Ik besluit dat we vanavond op tijd eten.

Gelukt! Om 18:15 liggen de kinderen lekker op bed en hoor ik ze niet meer. Lekker even tijd voor mijzelf!

Ik kijk een film op bed en dan ga ik slapen.

Dinsdag t/m donderdag

Er moet nog even gewerkt worden en laat de tijd nou tergend langzaam voorbij gaan die dagen!

Tenminste, dat denk ik op de dag zelf, want inmiddels ben ik hard aan het aftellen.

Woensdagavond hebben we nog een verjaardag van mijn schoonvader waar we naar toe gaan.

Donderdag morgen voor de laatste keer de wekker en ik sta op met frisse moed!Nog eventjes en dan is het écht vakantie!

 Vrijdag

Tijd om de laatste spullen in te pakken en de hond weg te brengen.Rik zorgt voor het laatste, want als ik mee ga wordt het geheid een tranendal.Om dat te voorkomen gaan Rik en Ryan samen Max wegbrengen en Chiara & ik zorgen voor de laatste boodschapjes, ik moet nog wat dingetjes halen voor onderweg.Tussen de middag gaan ik en de kinderen even naar bed.

Echtt lang slapen wordt het niet, maar ik heb toch even 10 minuten te pakken.

Rest van de dag gaat langzaam …

‘s Avonds bestellen we (lekker makkelijk) even een pizza en Rik gaat dan naar bed. De kinderen houden we op tot we vertrekken.. met het idee dat ze dan in de auto wel slapen…

De tijd gaat langzaam..Om 21:30 loop ik de laatste dingetjes na…Shit… ik ben m’n reserveringspapieren vergeten uit te printen!!

Wat nu?

Snel bel ik m’n overbuurvrouw en zij is op dat moment mijn redder in nood!!

Ik kan bij haar de papieren uitprinten en mijn vakantie is gered! Ik ga weer terug om Rik wakker te maken, want we kunnen vertrekken!

En de reis? Dat lezen jullie woensdag!
Volg:

10 Reacties

 1. 3 september 2017 / 06:49

  Haha altijd fijn om er op t laatste moment achter te komen dat je iets vergeten bent maargoed dat je zoon fijn buurvrouw hebt!

  • 3 september 2017 / 07:01

   Ja man, wat een stress! Maar inderdaad, wel heel fijn dat de buurvrouw er was… helaas is ze nu verhuisd

 2. 3 september 2017 / 06:54

  Yes! Daar ben je weer! En wat is het toch fijn dat de goede dagen de boventoon voeren! En hoe leuk is dat he als je nog op vakantie ga als iedereen terug is! Wij reden 2 weken terug de straat uit en zwaaide naar mama’s die bij school hun kids weg stonden te brengen en wij gingen op vakantie.. voelt gewoon best lekker! X
  Nicole onlangs geplaatst…De basisschoolMy Profile

  • 3 september 2017 / 07:03

   Ja dat was wel heel leuk ja! Hier gaan ze nog niet naar school, maar iedereen was wel weer ‘back in town’ dus dat had wel wat ja!

  • 3 september 2017 / 07:10

   Haha bedankt.. dan zat het meer als chaos in mijn hoofd

 3. 3 september 2017 / 07:11

  Hee Christa, super je bent er weer!!
  Leuk om je stukje even te lezen. Dat met die autistische trekjes. Ik roep dat ook altijd over mezelf..
  Nu even acclimatiseren en thuis weer balans zoeken. Liefsss.
  Cynthia onlangs geplaatst…In BalansMy Profile

  • 3 september 2017 / 07:12

   Haha fijn dat dat herkenbaar is!
   Ja daar ga ik nu mijn best voor doen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge