Update: nieuw huis, werk en.. corona gehad?

Roze deken met daarop roze mok en tijdschrift

Het is hier weer even stil geweest. Maar ik kan je vertellen: dat is niet zonder reden. Er is zoveel gebeurd in de afgelopen maanden dat ik het niet onbesproken voorbij kan laten gaan. Dus bij deze, een update!

Een nieuw huis gekocht(!)

In een eerder artikel liet ik jullie weten dat ik zo’n driekwart jaar geleden eigenaresse zou worden van een nieuwe woning. Supertof, om voor je eerst uit huis te kunnen gaan. Ik had in de eerste maand van 2020 al alle papieren getekend en het was enkel nog afwachten tot mei. Maar daar kwam, zoals we inmiddels allemaal weten, iets tussen. Iets met rona..

Van een hele week op kantoor ging ik ineens fulltime vanuit huis werken. In de eerste paar dagen is dat leuk, omdat je wat langer in bed kan blijven liggen. Maar na een paar dagen kwam ik er al achter: dit is niet mijn woning. Het was te klein, te veel gebreken en ik had er de tijd niet voor om alles nog snel af te ronden zodat het “werken vanuit huis”-proof was.

Dus ik ging de huizenmarkt weer op. En ik kwam een nieuwe, grotere woning tegen. Toevallig hoor, via via. En daar woon ik nu al een paar maandjes.

Geen klushuis, maar plug-and-play

Mijn grootste eis: het moest géén klushuis worden. Een nieuw toilet? A-la. Prima. Dat loopt natuurlijk niet zo in de kosten. Dan kun je natuurlijk nog bepalen: wil ik een hangend toilet of een wat ouder model. Je kunt tegenwoordig ook gewoon volledige wc installaties kopen. Vaak blijft het bij wat nieuwere huizen, of huizen waar je snel in kunt trekken, bij het kopen van een losse toiletbril. Dat was in mijn geval van toepassing. Ik hoefde alleen een nieuwe toiletbril te kopen, want de vorige bewoners hadden al een relatief nieuw toilet van Villeroy & Boch gekocht.

Het toilet is niet helemaal zoals ik ‘m zou willen, maar ach. Met mijn nieuwe toiletbril is het alweer meer naar mijn wens. En het fijne: die losse toiletbril kostte me uiteindelijk nog geen vijftig euro. Prima! De kleuren op de muur waren helemaal mijn kleuren, ik vond de vloer mooi, raamdecoratie heb ik overgekocht, de badkamer is mooi (én heel fijn: daar zit een tweede toilet in!) en het was dus echt nog een kwestie van meubels en dergelijke overbrengen.

En het fijne: ik voelde me er di-rect thuis. Dat was zo’n fijn gevoel. Zeker omdat ik nu inmiddels een heel jaar(!) vanuit huis werk. Mijn huis.

Ondertussen werd ik ook nog eens ziek

Omdat ik zelf geen tijd had om nog eens te verhuizen (ik had al mijn vakantie-uren al opgemaakt aan mijn eerste verhuizing), heb ik een aantal familieleden ingeschakeld. Zij zouden mij helpen om binnen één weekend alles van huis A naar huis B te brengen.

Ik zeg eerlijk: ik was te laks. We wasten onze handen niet, geen mondkapjes en zeker geen anderhalve meter afstand. Ik dacht nog, dat zal vast niet. Iedereen is gezond. Tot ik een aantal dagen na het weekend een vreemd hoestje kreeg. En koorts. Ik mocht diezelfde dag nog voor een test naar de GGD komen en na een aantal dagen werd bekend: ik ben besmet. Gelukkig ging het al snel over, maar ik ben wel twee weken in quarantaine geweest. Saai wel, omdat ik juist vriendinnen uit wilde nodigen om mijn nieuwe stekkie te laten zien. Maar dat moest nog even wachten..

Kortom: het is dus een bewogen jaar geweest. Ik hoop dat 2021 iets meer voor mij in petto heeft. En met iets meer, bedoel ik natuurlijk meer rust.

Aanbevolen artikelen