Tips waar je niets aan hebt

Tips waar je niets aan hebt

Met enige regelmaat scroll ik door mijn telefoon. Ik bekijk dan het wel en wee van andere bloggers, bekijk mijn Instagram of struin het internet af. En dan kom ik ze tegen : tips waar ik niks aan heb.

Begrijp me niet verkeerd, ze zijn vast heel goed bedoeld. De tips om mijn peuter zindelijk te krijgen, rustig te blijven tijdens de bevalling. Allemaal stuk voor stuk met een goed hart geschreven! Niks mis mee.
Tot ik tips tegen kwam om niet neerslachtig of depressief te worden. En dat schoot even verkeerd.

Tips om iets te voorkomen

Ze zijn vast goed bedoeld, maar een dergelijk stuk getuigd maar weer eens van de onwetendheid en onbegrip.
Wakeup call. Een depressie overkomt je, dat kan door allerlei situaties.
Had een merendeel van de wereldbevolking deze super handige tips opgevolgd, was er vast niemand meer depressief geweest denk je wel?

Had er nou gestaan : tips om je weer happy te voelen tijdens een depressie, dan was dat alweer heel anders geweest, maar het tegen gaan van is geen goede hulplijn.

Tips om te stimuleren

Zo bestaan er ook tips om je kind te stimuleren in de taalontwikkeling.
Wederom : goed bedoeld.
Staan er ook wel eens bloggers bij stil dat er ook kinderen zijn die, om wat voor reden dan ook, wel gestimuleerd willen worden, maar het simpelweg niet kunnen?
Kinderen die gewoon niet snappen wat jij zegt of überhaupt een woord kunnen uitbrengen?
Hartstikke leuk dan, de visie dat veelvuldig voorlezen het kind helpt bij de taalontwikkeling, maar helaas gaat dit niet altijd op!

Tips in het algemeen

Nu lijkt het net of ik tips niet kan waarderen. Dat is niet zo! Sterker nog, tips zijn altijd welkom, maar dan moet je er wel wat aan hebben.
Er wordt soms, onbewust misschien, te pas en te onpas tips gegeven en ik vind dat daar meer over nagedacht mag worden.

 

Nu wil ik niet direct zeggen dat tips niet goed zijn.
Mijn punt is : denk eens serieus na over wat voor je tips je deelt.
Hoe ervaar jij de tips die je op internet leest?

 

 

Volg:

10 Reacties

 1. 6 november 2017 / 20:23

  Ik ervaar ze vaak als tips die gegeven worden, om maar een artikel te hebben. Je moet echt goed uitkijken met de tips die je geeft hoor. Die depressie bijvoorbeeld. Echt hoor..

  • 8 november 2017 / 08:05

   Nou daarom! Sommige mensen zetten maar wat online om dan maar iets online te hebben.. zo stom!

 2. 5 november 2017 / 10:49

  Ìk ervaar het niet, ik scroll er aan voorbij 😀 Ik denk dat ik ook wel eens een tipje geef op mijn blog 😉 Daar scrollen anderen dan vast weer aan voorbij hahaha!
  Nee, mij doet het niet zoveel. Wat ik wel héél irritant vind is ongevraagd advies of mensen die zonder enige kennis van zaken vinden dat jij wasmiddel X moet gebruiken of creme Y omdat zij die zo prettig vinden. Of die vertellen wat ik moet doen en niet moet doen. Opdringerig vind ik dat. Brrrrrrr!

 3. 4 november 2017 / 20:43

  Moest even denken of ik zelf al met tips gestrooid had, maar volgens mij nog niet haha. Vind inderdaad ook dat je daar goed over moet nadenken of enige nuance in moet aanbrengen. Snap heel goed dat een tip als ‘ga lekker een stuk wandelen in de natuur’ tegen een depressie verkeerd kan vallen. Dan kan je het beter een winterdipje noemen óf je echt verdiepen in wat een depressie is.

 4. 4 november 2017 / 14:28

  Zoals je wellicht weet geef ik elke week tips. Over diverse onderwerpen. Soms gewoon een boeken tip. Maar soms ook over ingewikkeldste zaken. Wel kan ik ze goed onderbouwen. Heb ik onderzoek gedaan. Vaak is het een vraag die ik zelf heb en dan op onderzoek ga naar antwoorden. Ik denk dat het er ook om gaat hoe iemand het brengt. Depresie overkomt je. Maar er zijn wellicht tips die de kans er op kan verkleinen. Dan breng je het al anders

  • 4 november 2017 / 15:44

   Het is ok echt de manier waarop een tip gebracht wordt.
   Daarom zet ik er ook bij dat ik niet alle tips per definitie niet goed vindt.
   Je ziet gewoon verschil in goed onderbouwde tips (zoals die van jou) en tips die er gewoon in gegooid worden. Dat frustreert enorm.

 5. 3 november 2017 / 18:51

  Ik vind mezelf ook nooit de persoon om tips te geven. Alhoewel, laatst schreef ik een blog over autisme en Sinterklaas. Maar wat dat betreft ben ik een ervaringsdeskundige 😉

 6. 3 november 2017 / 12:28

  Geweldig geschreven! En ik snap je helemaal. Ik denk ook dat dat een beetje samenhangt met die ‘moederstrijd’; ‘mijn kindje is al zindelijk’. ‘Mijn kind kan zichzelf al aankleden’. ‘Oh, wil die van jou niet op het potje? Die van mij doet allaaaaaaaaang zijn broek uit als hij moet!’. Dan gaan moeders in hun eigen referentiekader denken maar inderdaad; niet ieder kind is hetzelfde!

  • 3 november 2017 / 13:02

   Dank je wel! En inderdaad, het is ook een onderdeel van de mamamaffia 😉 Want hee.. ieder kind op zijn eigen moment!
   Maar écht, soms komen er tips voorbij waarvan ik denk : VERDIEP JE EVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *