TAG | Slapen en alles wat daarbij komt kijken

TAG | Slapen en alles wat daarbij komt kijken

Slapen. Je kan wel zeggen dat dat een favoriete ‘bezigheid’ van mij is. Vooral het afgelopen jaar. Ik ben veel moe en lig dus graag in mijn heerlijke bed. Wat voor slaapgewoontes ik nog meer heb? Lees maar mee!

1. Ben je een ochtendmens of een avondmens?

Een ochtendmens. Waar anderen ‘s avonds laat naar bed kunnen gaan en languit hele marathons op Netflix kunnen kijken, haak ik rond een uur of 10 wel af.

In mijn pubertijd kon ik trouwens heel goed tot laat opblijven.

2. Hoeveel slaap heb je nodig per nacht?

Minimaal 8 uur, maar het liefst een beetje meer. Zodra ik minder dan 8 uur geslapen heb, merk ik dat in alles wat ik doe. ‘s Avonds kun je me dan ook al vroeg naar bed brengen.

3. Waar mogen ze jouw voor wakker maken?

Dit is de stomste vraag ever. Mij mag je gewoon niet wakker maken. Hoogstens wanneer ik een miljoen gewonnen heb, maar anders niet. Mijn humeur is op zijn zachtst gezegd duivels wanneer je mij midden in de nacht wakker maakt. En ja, dat geldt dus ook voor de kinderen!

4. Een twijfelaar, 1-persoonsbed, 2-persoonsbed of lits-jumeaux? 

Lits-jumeaux én tweepersoonsbed. Ik slaap namelijk op een tweepersoonsbed, maar lig onder een lits-jumeaux dekbed.

5. Wat is jouw voor het slapen gaan ritueeltje?

Geen. Mijn bedritueel is mijn pyjama aan doen en z.s.m. in bed gaan liggen.
Helaas moet ik vaak nog mijn make-up verwijderen (nee ik slaap niet met make-up!) en soms nog douchen ofzo.

6. Slaap jij met de ramen open of met de verwarming aan?

Altijd met de ramen open. Zelfs in de winter. De ene keer staat het raam wat verder open dan een andere keer, maar hij staat open.

7. Droom jij veel?

Ontzettend veel. Al kan ik niet altijd navertellen waar ik nou over gedroomd heb. Dit is te wijten aan mijn depressie. Onrustig in je hoofd, betekent veel dromen ‘s nachts om het een allemaal een plekje te geven.

8. Wanneer heb je voor het laatst uitgeslapen?

Tijdens onze vakantie! De kinderen sliepen toen ook lekker uit, dus ook wij konden heerlijk blijven liggen.

9. Je ideale ontbijtje

Yoghurt met vruchten. Als dat niet in huis is dan het liefste pannenkoekjes.

10. En ten slotte: waar kom jij je bed voor uit? 

Niet dus. Zoals ik bij vraag 3 al heb uitgelegd. Als ik dan toch een antwoord moet geven, dan wil ik graag mijn bed uitkomen voor een leuk dagje uit.

Je ziet het, slapen doe ik maar al te graag!
En jij? Wat voor leuke rituelen heb jij voor het slapen gaan?
Benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter.
Volg:

1 Reactie

  1. 25 oktober 2017 / 19:20

    Ooh, slaap! Het fijnste wat er is, maar met kinderen hang je inderdaad af van hun “uitslapen”. Anders is het er telkens weer lekker vroeg uit!! Wat ik het fijnste vind aan slapen is met mijn tenen lekker aan de rand van een lekker fris en “knapperig” dekbed kroelen… °zucht°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *