Strijd tegen de kilo’s week 4 | Afkicken

Strijd tegen de kilo’s week 4 | Afkicken

De week voor Kerst viel me zwaar, zoals jullie hebben gelezen, maar hoe ging het daarna? Dat lezen jullie nu.

Lees ook : Strijd tegen de kilo’s week 3 : verrekte feestdagen.

Maandag

De maandag viel me zwaar. De hele week voor Kerst viel me zwaar en toen dit ook nog eens bevestigd werd door mijn weegschaal, was dat toch wel een kleine teleurstelling. Heel even zei dat stemmetje in mijn hoofd : Zie je wel, jij kan dit helemaal niet!

Toch gaf ik de moed niet op en wist ik dat alles goed zou komen. Zo praatte ik volop tegen mijzelf. Qua centimeters was er namelijk niets bijgekomen en dat vind ik dan toch wel weer een voordeel.

Rik wist me er ook van te overtuigen dat centimeters eigenlijk belangrijker zijn en zo wist ik mijzelf weer moed in te praten.

Het is Eerste Kerstdag ; we gaan vandaag naar mijn broer in Gouda en hebben een driegangendiner.
We zijn er net rond de middag en mijn broer en schoonzus hebben lekkere dingetjes vooraf. Ik probeer niet al te veel te nemen, omdat ik ook graag lekker wil smikkelen tijdens het avondeten. Dit gaat goed!

Wel drink ik heerlijke rode wijn. Ik ben dan wel de BOB, maar ik gun mijzelf ook een lekker drankje.
Wanneer het tijd is om te starten met het avondeten, ben ik eerst aan de beurt.

Ik maak Carpaccio XL : black angus carpaccio, zalmcarpaccio, tonijncarpaccio , kiemgroenten, rucola, rode uit en kapperappeltjes en verder een dressing naar keuze. Daarnaast had ik meergranen stokbrood op tafel staan.

Mijn broer verzorgde het hoofdgerecht : gevulde varkenshaas, stoofperen, sperziebonen in spek en aardappelkroketjes. Wat was dat lekker zeg! Mijn bord eet ik niet helemaal leeg, want het is écht een flinke maaltijd.

Als nagerecht maakte mijn ouders een kaasplankje, maar zij hadden ijs voor de kinderen. Ik koos voor ijs, want ik was toe aan iets kouds. Dit viel even fijner. Wanneer iedereen aan de port, drank en kaasplank zit heb ik mijn heerlijke kop thee. Ik ben verzadigd en kies ervoor om geen kaas meer te nemen.

Trots op mij!

Dinsdag

Tweede Kerstdag. Mijn ouders zijn bij ons blijven slapen en ik maak een lekker kerstontbijt. Mijn vader heeft afbakbroodjes meegenomen en zelf had ik ook nog afbakbroodjes en scones gehaald.
De broodjes gaan in de oven, ik kook wat eieren, pers verse sinaasappelsap en daarnaast zet ik koffie en thee.
We smullen van ons ontbijt en na het ontbijt gaan wij ons allemaal aankleden.

Het is een relaxte ochtend en aan het begin van de middag vertrekken we naar mijn zus. Mijn neefje is jarig en we gaan zijn verjaardag vieren. Naast mijn ouders is er verder niemand en gaan we ‘s avonds gezellig met z’n allen gourmetten. Mijn zus heeft van alles in huis gehaald voor de gourmet, veel variatie en dat maakt het leuk.
Ook proef ik wat van de vegetarische dingen van mijn oudste neefje. Erg lekker moet ik zeggen.

We besluiten de avond met koffie en thee en gaan deze keer niet al te laat naar huis.
Stampvol zit ik niet, wel lekker vol. Ik heb genoeg gegeten voor de komende dagen.

Woensdag

Het is weer een normale dag. Voor een deel dan. Rik is natuurlijk nog thuis en ook Ryan heeft nog vakantie.
Rik smeert gewoon wat broodjes ‘s morgens, omdat hij en Ryan samen verf gaan halen voor de trap.

Ik eet een boterham met kersthagel. Dat was écht lang geleden!
Het smaakt me dan ook erg goed. Ik drink lekker een kop thee en zodra Rik terug is ga ik even wat kleine boodschapjes doen.

Mijn maag zit echt nog vol, want ik kan zowaar een keer halen wat ik nodig heb, zonder extra dingen mee te nemen! Trots op mij!

Begin van de middag moet Ryan naar zwemles en Rik zorgt ervoor dat na de zwemles de tafel gedekt is.
De laatste afbakbroodjes heeft hij nog in de oven gedaan en ik smikkel nog lekker een kaiserbroodje naar binnen. Moet kunnen.

‘s Avonds eten we lekker sla met een stukje vlees. Lekker makkelijk zo na die feestdagen vol met eten.

Donderdag

Ik moet ‘op tijd’ mijn bed uit, het is weer tijd voor controle bij het CB.

Ik geef Chiara een rijstwafel en yoghurt. Zelf eet ik een rijstwafel met kipfilet en augurk. Heerlijk, zo’n eenvoudig ontbijtje in een toch al overvolle eetweek.

Tegen de middag komt vriendinnetje Kirsten nog even langs voor de verjaardag van Chiara. Gezelligheid. Als lunch maak ik tosti kipfilet met pesto en kaas en eet daarbij de sla van gisteren op. Niet te zwaar lunchen, want het volle gevoel is er nog steeds.

In de middag gaan we met z’n allen naar de indoorspeeltuin in het dorp. De kinderen hebben al een aantal dagen binnen gezeten en zijn onwijs vervelend. Tijd om lekker uit te razen. Ik drink een Lipton Ice Tea en een Latte Macchiato. Uit het snoepzakje pik ik wat snoepjes en verder probeer ik niet aan eten te denken.

Met de nadruk op probeer want ik kan eigenlijk alleen maar aan eten denken. En dan met name alleen aan de lekkere trek. Rik weet me enigszins te remmen en ‘s avonds genieten we van een heerlijke spinazietaart uit de oven. Zowel wij als de kinderen smullen er van.

Die avond eet ik een lekker koekje weg en neem een bakje chocolade rozijnen/pinda’s of wat het dan ook was mee naar bed.

Ik eet niet het hele bakje leeg, maar hou me in en geef de rest aan Rik.

Ook vandaag hebben we weer geen workout gedaan. Ik heb weer last van mijn knie ; mijn zwakke punt. Daarom doen we het even rustig aan en gaan er vanaf volgende week qua workouts weer tegen aan. Samen met vriendinnetje Willemien spreken we onze workout momenten samen af. 

Vrijdag

Vandaag doe ik de weekboodschappen. Morgenochtend zijn we niet thuis, want we slapen vannacht bij mijn schoonouders. Rik gaat namelijk de trap volledig afschilderen en dat betekent dat we dan een aantal uren niet naar boven kunnen. Daarom heeft hij bedacht dat we dan maar uit logeren gaan, altijd leuk.

Ik heb weer een flinke boodschappenlijst gemaakt, de maaltijden voor volgende week weer ingepland en voor Oudejaarsavond hoef ik niet zo gek veel te halen, want we zijn toch maar met z’n vieren.
Na de boodschappen lunch ik lekker met 3 crackers, idee heb ik uit de #NBFMAPP gehaald.

Na de lunch vertrek ik met de kinderen alvast naar mijn schoonouders. Daar aangekomen is het buiten koud en kil. Langzaam aan veranderd de regen in natte sneeuw en later zelfs in sneeuw. Ik krijg al snel een lekker kopje thee met daarbij een oliebol. Tot aan het avondeten neem ik verder niets meer.
We eten ‘s avonds aardappelen, gehaktbal en stoofperen, zo lekker! Alsof het ergens anders altijd beter smaakt eet ik meerdere kleine porties (mijn schoonmoeder had ook nog worteltjes en doperwtjes).

In de avond krijgen we nog wat lekkere snackjes, ik neem er 4. Dat was ook het maximale en ik geniet er oprecht van!

Weekend

Ik word wakker met een redelijk vol gevoel. Realiserend dat ik al een aantal dagen niet goed naar de wc ben geweest. Helaas voor nu even niets aan te doen en ik neem een licht ontbijtje. Enkel een boterham met een kop thee. Rik en Ryan zijn al weg en eind van de ochtend vertrekken ook Chiara en ik weer richting huis.

Thuis aangekomen gaan we samen een broodje eten. Ik eet weer lekker die 3 belegde crackers. En daarnaast mijn kop thee. Na de lunch gaan we nog even de laatste boodschapjes halen.
De rest van de middag eet ik een appelbeignet en meer eigenlijk niet.
Ons avondeten is patat! Een heerlijk boterhambordje patat uit de airfryer.
Daarnaast nog een broodje kaassoufle en een frikandel.
Ik weet het : niet écht lekker gezond, maar man wat had ik daar zin in!

Zondag , Oudjaarsdag. 

We kunnen allemaal maar moeilijk ons bed uit komen. We geven ons er even aan over.
Rond een uur of 11 gaan we dan eindelijk allemaal naar beneden. Echt ontbijten doen we niet, maar maken er maar een soort brunch van : ontbijt en lunch ineen.

Ik ontbijt met Griekse yoghurt, havermout, rozijnen en mango. Een oprecht heerlijke combi en eveneens een receptje uit de #NBFMAPP. Daarnaast heb ik 2 volkoren crackers met een plakje kipfilet, ei en kerrie kruiden. Je raadt het vast al, ook deze heb ik uit de app gehaald.
Mijn ontbijt is heerlijk en vult lekker.

Wanneer ik ‘s middags drinken in wil schenken kom ik tot de conclusie dat ik zin heb in een wijntje, maar dit niet in huis heb. Toch maar even naar de supermarkt dus.
Ik haal niet alleen rode wijn, maar ook vegtersrolletjes (wie kent dit?), nog meer lekkers voor ‘s avonds bij de borrel, chips, stokbrood en lekkers voor daarop.
Failure. Note to myself, nooit meer last-minute boodschappen doen!

De rode wijn smaakt me goed en ook de vegtersrolletjes blijven er lekker in zitten.
Toegegeven : ik heb iets te veel op vandaag en aangezien we nog lang niet klaar zijn heb ik als avondeten , op aanraden van Rik, gekozen voor ovengebakken zalm met pesto.
Heerlijk licht verteerbaar en : #NBFMapp recept!

Na het eten is het opruimen en de kids naar bed brengen.
Rik gaat naar de kerk en ik zorg ervoor dat de koffie klaar staat wanneer hij weer terug komt.

Surprise. Wisten jullie niet he, dat wij kerkelijk zijn 😉

Anyway. Wanneer Rik terug is drinken we samen koffie en eten een oliebol. Later op de avond bak ik 2 stokbroden af. Samen met de hummus kerrie, sellerie salade, rambol en camembert borrelen we samen de avond door. Later op de avond maak ik nog wat partysnacks klaar in de airfryer.

Wanneer we de kinderen uit bed hebben gehaald eet ik samen met de kinderen vegtersrolletjes met slagroom.

En dan is het twaalf uur : 2018 is begonnen!

Maandag

Nieuwjaarsdag en officieel mijn weegdag. Vandaag besluit ik hem over te slaan.

GEEN weegmoment dus aan het begin van week 5. Het hoe en waarom, lezen jullie volgende week. 
Volg:

2 Reacties

  1. 10 januari 2018 / 12:55

    Je bent goed bezig hoor!! En nu die stomme dagen vol eten voorbij zijn gaat het vast weer wat makkelijker.

  2. 9 januari 2018 / 15:18

    Leuk te lezen! Zet hem op Christa. Vakantie voorbij weer regelmaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *