Review | Camping Norcenni Girasole Club

Review | Camping Norcenni Girasole Club

Jullie kunnen genieten van mijn Vakantiejournaal, maar daarnaast leek het mij ook leuk om mijn ervaringen te delen van de camping waar wij zaten.

Camping Norcenni Girasole Club in Figline Valdarno.

Op zoek

Laat ik voorop stellen dat ik het bij voorbaat altijd heel moeilijk vind om een camping te vinden.
De camping moet namelijk aan de nodige eisen voldoen en laat dat meestal altijd extra geld kosten.
Toch is het mij gelukt om twee weken op een camping te zitten voor een schappelijk budget en daarnaast is de camping ook nog eens goed in de smaak gevallen.
Ik laat jullie zien wat er zoal te doen is op deze camping en wat dan specifiek mijn eisen zijn.
Uiteraard deel ik met jullie ook de mindere puntjes!

 De eisen

Zoals ik al eerder zei : wij hebben een redelijk eisenpakket.
Ik deel met jullie wat onze eisen zijn:

 • Minimaal 4 sterren camping
 • Sowieso een zwembad met minimaal 1 glijbaan.
 • Meer of zee mag in de buurt zijn.
 • Camping moet voorzien zijn van animatie
 • Goede recensies op Zoover.
 • Minimaal cijfer boven de 7
 • Stacaravans waar eventueel een hond is toegestaan
 • Stacaravan met in ieder geval 2, liefst 3 slaapkamers
 • Genoeg vermaak op de camping
 • Genoeg vermaak in de omgeving
 • Moet te doen zijn met de auto.
 • Voor dit jaar hadden wij een budget van maximaal €1500,00

Zoals je ziet een beste lijst. Niet zo gek dat ik al enige tijd van tevoren een camping uit zoek die aan onze eisen voldoet.Het budget is de grootste uitdaging. Ik begin dan ook altijd met zoeken aan de hand van het budget en dan zoek ik op de verdere eisen. Waarschijnlijk begin ik dit jaar gelijk na onze vakantie om te kijken voor 2018.

De campingkeus

Zo kwam ik uiteindelijk bij camping Norcenni Girasole Club terecht.
Een camping in het hartje van de Toscane, met Florence in het Noorden & Siena in het zuiden.

Camping Norcenni Girasole is onderdeel van Elite Club Vacanze.

Via Vacanceselect heb ik deze camping geboekt, mede door de duidelijke en mooie foto’s, de vele recensies en goede prijs.
In januari heb ik geboekt en moest ik binnen 10 dagen mijn eerste betaling doen en 2 maanden voor vertrek de laatste betaling.
Qua communicatie met de touroperator dus geen enkele minpunten.

De camping

Deze viersterrencamping staat op vele recensiepagina’s goed aangeschreven. Hier en daar was er wel een zure appel maar als ik heel eerlijk ben, weerhield dit mij er niet van om toch te boeken.
De redenen waren ‘verwaarloosbaar‘ en ik vond dat wij dat dan zelf maar moesten ondervinden.

De beschrijving op Vacanceselect is als volgt:

“Een leuke, levendige camping met geweldige zwembaden – wat een heerlijke vakantiestek!

Bij Norcenni Girasole Club heb je echt niets te wensen over. Een actief animatieteam, prachtige zwembaden, leuke restaurantjes, een takeaway… je zou bijna vergeten dat de omgeving óók de moeite waard is!

Treintje

Een perfecte bestemming met jonge kinderen, want er is hier zoveel te doen dat je de camping haast niet meer af hoeft. De camping is groot (er rijdt zelfs een treintje!) en daardoor geniet je er van veel faciliteiten. Voor de hele kleintjes is de minidisco iedere keer weer een feest!

Een eigen aquapark

Bij Norcenni Girasole Club is de lijst met voorzieningen wel héél lang. Diverse zwembaden, kinderbaden en glijbanen, een uitgebreid entertainmentprogramma, sauna met fitnesscentrum, kinderanimatie, speeltuin… en als je even uit wilt puffen kijk je vanaf het terras bij het restaurant zó op de Apennijnen.

Bron: Vacanceselect

Let’s check!

Ik werd hier heel enthousiast van en de veelzeggende foto’s gaven voor mij de doorslag.
Per punt van onze eisenlijst zal ik nu langslopen wat de goede en minder goede dingen waren.

 • Minimaal 4 sterren camping
  Check! Deze camping is een, zoals ik al eerder benoemd heb, een viersterrencamping
 • Sowieso een zwembad met minimaal 1 glijbaan.
  Check! De camping heeft 5 zwembaden verdeeld over 2 verschillende plekken. Met een treintje kun je tussen de zwembaden heen en weer pendelen, aangezien de camping op verschillende hoogtes ligt.In het ene zwembad heb je 3 glijbanen ; een grote en 2 in de laguna baden, in het andere zwembad had je een wildwaterbaan en een kleinere glijbaan.Minpuntje 1: Niet alle zwembaden waren even goed onderhouden. Dan heb ik het over tegels die weg waren langs de zwembad rand, waardoor je met kleine kinderen wel écht moest oppassen dat ze er zich niet aan zouden ophalen. Ook de grotere glijbaan in het ene zwembad was slecht onderhouden ; deze was vooral stroef waardoor je niet lekker door kon glijden.Minpuntje 2: Sommige Hollanders (ja Hollanders! Wij zijn de ergste!) leggen om 9:00 ‘s morgens hun handdoek al op het mooiste plekje en hebben het lef om zich vervolgens tot het middaguur niet bij het zwembad te vertonen…  GA JE SCHAMEN! Niet alleen is het bloed irritant, maar ouders met kleine kinderen kunnen hierdoor een dusdanig slecht plekje hebben waardoor ze geen zicht hebben op de kinderen.
 • Meer of zee mag in de buurt zijn.
  Niet aanwezig, maar persoonlijk vond ik dat niet erg.
 • Camping moet voorzien zijn van animatie
  Check! 
  Animatie was er volop! Italiaanse, Franse, Duitse, Nederlandse… van elk land was er wel een teamlid aanwezig. Dik pluspunt! De hele dag door was er wel wat te doen, voor zowel groot als klein.Denk aan sporten in het zwembad ; aquagym, aquazumba, hydrobike, waterpolo etc. Maar ook miniclub voor de kids tussen 4 en 10 jaar en daarnaast nog sportevenementen op de sportvelden.
 • Goede recensies op Zoover.
  Check! Op Zoover is het merendeel van de mensen meer dan tevreden!
 • Minimaal cijfer boven de 7
  Check! De camping krijgt gemiddeld een 8,0.
 • Stacaravans waar eventueel een hond is toegestaan
  Check! Ondanks dat Max uiteindelijk niet meeging, waren er wel mogelijkheden om met je hond op deze camping te verblijven. Sterker nog ; onze buren hadden hun hond bij zich.
  Minpuntje: De hond mag officieel niet alleen in de accomodatie achterblijven, maar hij mag ook niet mee naar het zwembad… mag jij mij vertellen hoe je dat dan gaat doen..
 • Stacaravan met in ieder geval 2, liefst 3 slaapkamers
  Check! Wij hadden een caravan met 2 slaapkamers, maar er waren ook caravans met 3 slaapkamers. Dit is afhankelijk van wat je uit wil geven aan je vakantie.
  Note: De tweede slaapkamer had twee bedden en een stapelbed.
 • Genoeg vermaak op de camping
  Check! Zoals ik al bij animatie aangaf, er is de hele dag door iets te doen! En daarnaast is er ‘s avonds ook meer dan genoeg vermaak voor jong en oud. Je hebt leuke restaurants, disco en minidisco, live muziek of je kan voetbal kijken. Gamehal, maar ook een sportschool, spa en een groot klim/springpark.
  Minpuntje: Niet alles is gratis, dat is op zich logisch, maar voor sommige dingen is de prijs heel onrealistisch en verhouding met iets anders. VB: Sportschool €3,00 per dag, klim/springpark €5,00 per keer.
 • Genoeg vermaak in de omgeving
  Check! Florence ligt op nog geen 50 minuten afstand, Siena, Lucca & Pisa is ongeveer 1,5 uur rijden en kleinere dorpjes als Greve in Chianti en San Gimignano zijn ongeveer 40-50 minuten rijden.
  Minpuntje: De tolwegen kunnen je soms tegenstaan, maar dan heb je als alternatief deze te ontwijken en de toeristische route te nemen.
 • Moet te doen zijn met de auto.
  Check! Vinden wij wel tenminste, maar dat zal voor een ieder persoonlijk zijn.Wij hebben er de heenreis 22 uur overgedaan en de terugweg 15 uur.Uiteraard kun je er voor kiezen om een overnachting te nemen in Zwitserland of Oostenrijk.
  Minpuntje: Door de bergen rijden houdt op omdat de wegen vaak tweebaans zijn.
 • Voor dit jaar hadden wij een budget van maximaal €1500,00
  Check! Wij waren €1100,00 kwijt, ik hield dus €400,00 ‘over’.

Zoals je ziet : wij waren echt wel enthousiast over de camping, ondanks de grootte.
Daar heb je eigenlijk helemaal geen last van en je hebt het niet door omdat alles goed verdeeld is.
Wij zijn geen mensen die elk jaar naar dezelfde camping gaan, maar deze camping staat zeker op het lijstje : “Wie weet nog eens een keer!”.

Hierbij wat fotootjes van onze kant :

Boeken

Deze camping kun je o.a. boeken via de volgende touroperators:

 • Vacanceselect
 • Eurocamp
 • Vacansoleil
 • Elite Club Vacanze
 • Roan
 • Selectcamp

 

Conclusie

Camping Norcenni Girasole is voor ons geslaagd.
We kijken dan ook met een glimlach terug op de tijd die we er geweest zijn.
De mooie omgeving, de vriendelijke mensen, de sfeer en levendigheid, het was geweldig!
Wij raden deze camping dan ook ten zeerste aan.

 

Wat vond je van de review en wat is jouw indruk van de camping na het lezen van mijn review?
Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

Volg:

4 Reacties

 1. 13 september 2017 / 05:18

  Leuk om te lezen dat het zo goed beviel én binnen het budget is ook niet geheel vervelend. Wat je zegt over die handdoeken: dat zou zo’n organisatie toch moeten verbieden. Gewoon weghalen die handdoeken, je kunt ze ophalen bij de receptie waar je dan te horen krijgt dat dit niet de bedoeling is. Maarja, de ideale wereld

  • 13 september 2017 / 05:20

   Het stomme was dat het echt expliciet vermeldt stond dat dit niet mocht, maar er werd door het zwembad personeel niet veel mee gedaan. Uiteindelijk gingen we inderdaad zelf maar handdoeken weghalen en wegleggen. Eigenlijk nooit commentaar op gehad.

 2. 13 september 2017 / 15:57

  Wat een leuke review! Wat een leuk park ook. Tja dat handdoekje leggen blijf je houden..

  Toen ik nog reisleidster was. Had ik een hotel 4* waarbij de handdoeken netjes weggehaald werden door de badmeester en daar weer opgehaald konden worden.

  Toen was er een meneer die vond dat dit niet kon.. Zijn eigendom en daar moet je afblijven en de bedjes waren door hem gereserveerd. Hij wilde niet praten maar die ging vol op de vuist met de badmeester.. waardoor anderen er zich mee gingen bemoeien en dat uitte in een heel gevecht waar de politie zelfs moest bijkomen.. Dus tja zit je dan in een 4* hotel. Zeer triest!!

  • 13 september 2017 / 16:56

   Dat meen je niet! Wat erg! Triest ook eigenlijk…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge