Papa vertelt | Rinaldo

Papa vertelt | Rinaldo

Na mijn oproep op Twitter, reageerde Rinaldo als één van de eerste op mijn oproep voor ‘Papa vertelt’.
Rinaldo heeft naast zijn voltallige baan een tweetal hobbies die ook aardig wat tijd in beslag nemen.
Hoe vindt Rinaldo dat hij functioneert nu hij zijn gezin minder ziet?

 1. Wie ben je? Kun je iets vertellen over jou en je gezin?
  Rinaldo, 30 jaar, getrouwd in 2013 met mijn vriendinnetje van de middelbare school. Vader van Alessio (januari 2014). In mijn vrije tijd heb ik een eigen zaak in teamkleding en bedrukkingen een blog opapirlo.nl en 2 webshops die ik samen met mijn vrouw beheer slabberbandana.nl en onant.nl. Voor beide shops was onze zoon de inspiratie.Buiten dat ik dus ondernemer ben naast mijn baan, ben ik ook voetbaltrainer wat ik met veel passie doe. Ik houd erg van (Italiaans) koken én eten. Houd erg van reizen en uitstapjes maken. Ik kijk daarnaast graag een filmpje en ben een graag geziene gast op familie feestjes. Uiteraard vind ik het ook heel leuk om tijd met Alessio te besteden en samen te gaan voetballen of ergens heen te gaan, al is het naar de winkel. Ik ben iemand met een sterke eigen mening en heb een duidelijke visie over normen en waarden
 2. Wat voor werk doe je?
  Ik ben werkzaam als tactisch inkoper bij één van de grootste online webwinkels van Nederland
 3. Hoeveel uur per week/ hoeveel dagen doe je dit werk?
  Ik werk, als ik geluk heb, 40uur per week
 4. Hoelang doe je dit werk al?
  In mijn huidige functie werk ik ongeveer 1,5 jaar
  Dat ik iedere dag weer nieuwe dingen leer en veel contact heb met andere mensen vind ik het leukste aan mijn baan

  Elke dag nieuwe dingen leren en contact hebben met mensen, dat vind ik leuk

 5. Wat vind je het leukste aan je baan?
  Dat ik iedere dag weer nieuwe dingen leer en veel contact heb met andere mensen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik nog veel invloed heb in hoe de zaken geregeld worden in mijn functie en de invloed die ik kan en mag uitoefenen op afdelingen die (in)direct te maken hebben met het inkoopproces
 6. Je bent veel van huis ; was de keus voor het krijgen van een kinderen een issue?
  Nee totaal niet, wel zou ik proberen meer tijd vrij te maken tijdens en na de zwangerschap. Al is het daar tot op heden nog niet helemaal van gekomen.

  Ik ben een hele goede vader en opvoeder

 7. Nu er kinderen zijn ; vind je het moeilijk dat je ze weinig ziet? Wat vind je daar moeilijk aan?
  Ik kan hier een heel boek over schrijven denk ik. Als je het even van een afstand bekijkt, voedt je je kind maar weinig zelf op. Niet alleen ik, maar heel veel vaders/ouders. Ik ben van mening dat ik een hele goede vader en zeker opvoeder ben, dus in dat opzicht voed ik mijn zoon veel te weinig zelf op. Bewust probeer ik daarom wel minimaal 4 doordeweekse dagen thuis te zijn voor het eten. Zodat we samen als familie aan tafel kunnen eten. Meestal moet ik daarna ook meteen weer weg.Het opvoeden gedeelte vind ik daarom ook het moeilijkste. Als hij een dag bij opa of oma is geweest is het net alsof ik er meteen een ADHD’er voor terug krijgt. Hij heeft dan echt tijd nodig om zich weer te gedragen zoals wij dat van hem verwachten. Dat zijn van die momenten dat ik denk:  “was ik maar thuis, dan kon ik hem dat leren”. Of als hij weer eens iets uitgevreten heeft of iets super grappigs heeft gezegd waar ik niet bij ben geweest. De leuke maar ook de minder leuke momenten die je mist doen toch wel vaak pijn.
 8. Hoe vul je de tijd in die je thuis bent?
  Dit verschilt enorm, heb ik het druk met de zaak dan ben ik half met Alessio bezig en half met mijn werk. Vaak ben ik ook bezig met klusje, maar ook dat probeer ik dan een beetje te controleren en hem mee te laten helpen.
 9. Heeft je kind er last van dat je zoveel weg bent?
  Ik denk niet dat hij er last van heeft. Wel merk ik, omdat papa strenger is dan mama, dat hij weleens boos is omdat ik wat kordater optreed en hij dat niet gewend is.
 10. Waaraan merk je dat? Of juist niet?
  Die heb ik net al beantwoord.
 1. Als je zou mogen kiezen tussen een baan waarbij je meer thuis bent en een lager inkomen dan je nu hebt of minder thuis en je huidige baan behouden ; waar zou je dan voor kiezen?
  Mijn vaste baan zou ik om heel veel redenen niet opgeven maar die baan is ook niet de hoofdoorzaak van het feit dat ik mijn zoon te weinig zie
 2. Waarom heb je de keuze gemaakt voor een andere baan? Wat was de belangrijkste reden?
  Ik heb geen andere baan, maar besteed veel minder tijd aan de webshops en al helemaal aan de teamkleding. Het leverde niet zo heel veel op en was net voldoende voor een leuke vakantie of wat luxe artikelen. Ik heb dit verminderd omdat ik meer tijd wilde met mijn gezin. Grote kans dat mijn grootste (betaalde) hobby er volgend jaar ook aan gaat geloven.

  Niet alles komt zomaar aanwaaien, je zult moeten werken om dingen gedaan te krijgen.

 3. Wat wil jij je kind laten zien door een werkende vader te zijn?
  Ik werkte al voordat ik kinderen kreeg, dus ik heb niet echt een antwoord hierop. Wel leer ik hem nu al dat je moet werken om iets gedaan te krijgen en niet zomaar alles komt aanwaaien. Dan moet hij bijvoorbeeld een klusje doen (zijn speelhoek opruimen) om een snoepje te mogen.
 4. Heb je ouderschapsverlof (gehad)? Hoeveel uur/dagen?
  Nee, wel werk ik soms vanuit thuis als dat noodzakelijk is omdat er geen oppas is.
 5. Hoe besteedt je de tijd die je vrij bent met de kinderen?
  We gaan vaak samen op pad. Met de honden wandelen, naar de winkel en in de zomer vaak naar een klein pretpark in de buurt. Verder spelen we vaker een potje voetbal, helpt hij met klussen of gaan we een potje stoeien.

  Samen aan tafel eten vind ik heel belangrijk

 6. Wat doe je er aan om qualitytime met je gezin te hebben?
  We eten (bijna) altijd samen aan tafel. Dat vind ik al heel belangrijk. En de zaterdag is echt een familiedag waarop we eigenlijk alles samen plannen.
 7. Vind je de rol verdeling binnen jouw gezin eerlijk verdeeld, op het gebied van wie wel/niet werkt of wie minder/meer werkt?
  Ik wel, of mijn vrouw dat ook zo vind twijfel ik wel eens aan.
 8. Zo ja, licht eens toe?
  Ik werk heel veel, zowel voor mijn baan als ook voor mijn hobby matige bedrijven en voetballerij. Wel krijg ik ook daarvoor betaalt. Mijn vrouw moet daardoor bijna alles in huis doen. Ik denk dat als je alles bij elkaar optelt het niet zo heel veel scheelt.
Rinaldo

Rinaldo met zijn zoontje Alessio, zijn vrouw en petekindje.

 

Bedankt Rinaldo, voor je open en eerlijke antwoorden.
Je hebt een druk bezet leven, maar houdt wel alle ballen hoog!
Ik wens je heel erg veel geluk voor de toekomst!

Dat was de Papa Vertelt van deze week!
Hopelijk hebben jullie er van genoten 🙂

Heb jij een man/vriend/vader van je kinderen die ook in dit plaatje past of die in een andere situatie zit, maar ook wel zijn verhaal wil doen?
Mail dan naar : christaschrijft@outlook.com.

liefs-christa

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *