Papa vertelt | Rik

Papa vertelt | Rik

File_000 (9)In mijn nieuwe rubriek “Papa vertelt” wil ik papa’s aan het woord laten m.b.t. verschillende onderwerpen. Ik start deze maand met de papa’s die veel van huis zijn, door werk bijvoorbeeld, en daardoor weinig/minder tijd met hun gezin hebben. Ik trap af met mijn eigen man en papa van mijn twee kids : Rik!

 1. Wie ben je? Kun je iets vertellen over jou en je gezin

  Rik Regterschot, getrouwd met Christa!
  Samen hebben wij 2 heerlijke kinderen Ryan en Chiara.
 2. Wat voor werk doe je?

  Ik werk sinds 2015 bij defensie (luchtmacht). Hiervoor 12 jaar gewerkt bij een schilderbedrijf in Zwolle
 3. Hoeveel uur per week/ hoeveel dagen doe je dit werk?Ik werk 4 dagen per week, 9 uur per dag.

 4. Hoelang doe je dit werk al? Vanaf 12 januari 2015 bij de luchtmacht, nu dus 2 jaar.
 5. Wat vind je het leukste aan je baan?

  Het leukste is gewoon de nieuwe uitdaging, iets nieuws leren, en ik hoop een keer op uitzending te gaan.
 6. Je bent veel van huis ; was de keus voor het krijgen van een kind een issue?

  Nee niet echt, we hebben het er van te voren goed overgehad en stonden en staan nog volledig achter deze keuze
 7. Nu er kinderen zijn ; vind je het moeilijk dat je ze weinig ziet? Wat vind je daar moeilijk aan?

  Het is natuurlijk wel heel erg schakelen om de 4 dagen van huis weg te zijn, en het is ook best moeilijk vooral het moment van weg gaan, als je eenmaal aan het werk bent kun je je gedachten daar ( gelukkig ) weer op richten. Het moeilijkst is het als de kinderen wat hebben ziek zijn of als ik Ryan aan de telefoon heb en huilend zegt dat hij me mist, dat zijn wel echt hartbrekende momenten
 8. Hoe vul je de tijd in die je thuis bent?

  Ik probeer de tijd te verdelen tussen de kinderen en Christa, maar ik probeer ook zeker me steentje bij te dragen in het huishouden. Daarnaast dingetjes om en in het huis, bijv de tuin straks en de buiten boel schilderen.
 9. Hebben je kinderen er last van dat je zoveel weg bent/was?

  Chiara nog niet echt naar mijn idee, maar Ryan steeds meer.
 10. Waaraan merk je dat? Of juist niet?

  Hij benoemt het vaak huilend, en vraagt elke dag wel een paar keer hoeveel nachtjes ik blijf slapen
 1. Als je zou mogen kiezen tussen een baan waarbij je meer thuis bent en een lager inkomen dan je nu hebt of minder thuis en je huidige baan behouden ; waar zou je dan voor kiezen?

  Als ik zou mogen kiezen toch deze baan behouden, omdat ik het erg belangrijk vind om te doen wat je echt leuk vind en met plezier naar je werk moet gaan. En met het oog op de toekomst zou ik dichter bij huis geplaatst kunnen worden waardoor ik dan elke avond thuis kan zijn als dat moet.
 2. Wat wil jij je kinderen laten zien/ meegeven door een werkende vader te zijn?

  Dat je moet werken om dingen te kunnen betalen, en leuke dingen kan doen.
 3. Heb je ouderschapsverlof (gehad)? Hoeveel uur/dagen?

  4 uur per week.
 4. Ben je dan alleen thuis met de kinderen of is je partner dan ook thuis?

  Op vrijdag ben ik alleen met de kinderen
 5. Hoe besteedt/besteedde je de tijd die je vrij bent met de kinderen?

  Rond 7:15 uit bed, kinderen aankleden en wassen, ontbijten dan Ryan naar school brengen dan thuis lekker met Chiara spelen. Ryan ophalen van school om 12 uur, eten daarna Chiara naar bed brengen, Ryan gaat dan lekker spelen of met een vriendje spelen. Chiara rond 3 uur uit bed die speelt dan lekker tot mama thuis is.
 6. Wat doe je er aan om qualitytime met je gezin te hebben?

  We proberen in de weekenden niet vol te plannen zodat we tijd voor elkaar hebben
 7. Vind je de rol verdeling binnen jouw gezin eerlijk verdeeld, op het gebied van wie wel/niet werkt of wie minder/meer werkt?

  Nee, maar het is lastig, omdat ik van huis weg ben. Maar gelukkig heb ik een hele sterke en zorgzame liever vrouw die dit super goed doet. En waar ik heel trots op ben dat ze het elke week keer op keer weer voor elkaar krijgt om ons gezin draaiende te houden
 8. Zo nee, wat zou je graag anders zien?

  Het liefst dat Christa niet meer hoeft te werken en dan de hele week kan inplannen zoals ze zelf wil, helaas gaat dit financieel niet.

20160706_173429363_iOS

 

Bedankt voor het invullen van mijn vragen Rik! <3
Ondanks dat het niet altijd even makkelijk is, redden we ons zo prima en misschien, heel misschien, veranderd het nog in de toekomst! 🙂

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *