Papa Vertelt | Niels

Papa Vertelt | Niels

In deze Papa Vertelt een (inmiddels) ex-millitair.
Papa Niels heeft 8 jaar lang bij de KLu gewerkt.
Hoe vond hij dat, om zijn gezin weinig te zien?

 1. Wie ben je? Kun je iets vertellen over jou en je gezin?Niels, 27 jaar. Partner van Marcella en vader van een dochter van 3 en een half en een zoon van 3 maandjes oud
 1. Wat voor werk deed je?Ik heb gewerkt voor de Koninklijke Luchtmacht, dit deed ik 8 jaar lang. En tegenwoordig werk ik voor Yanmar Europe.
 2. Hoeveel uur per week/ hoeveel dagen deed je dit werk?Fulltime, echter sinds ik vader was bij defensie heb ik ook ouderschaps verlof gehad tot aan mijn uitzending naar Mali, en nu werk ik 37,5 uur verdeeld over 5 dagen
 1. Hoelang hoelang deed je dit werk?Ik werkte, zoals eerder gezegd 8 jaar bij de KLu en nu ruim een jaar bij Yanmar

Ik vond het reizen en onderweg zijn leuk, vooral met mijn “maten”

 1. Wat vond je het leukste aan je baan?Bij de KLu vond ik het reizen en het onderweg zijn wel leuk, vooral met een groep “maten” want bij Defensie ben je iets meer dan gewone collega’s zoals bij mij nu het geval is in de burger maatschappij. Je doet toch een stapje harder voor elkaar en onderneemt veel met elkaar, deelt lief en leed.

Ik dacht dat kinderen krijgen een issue zou zijn

 1. Je was veel van huis ; was de keus voor het krijgen van kinderen een issue?

  Ik dacht altijd dat dit wel een issue zou zijn voor mij, maar uiteindelijk heb ik mij daar wel overheen kunnen zetten.
 1. Nu er kinderen zijn ; vond je het moeilijk dat je ze weinig zag? Wat vond je daar moeilijk aan?

  Ja en nee, was ik in Nederland doordeweeks op de vliegbasis miste ik mijn dochter meer dan wanneer ik op oefening of uitzending was.

Op mijn “papa” dag gingen we zwemmen en daarna visje eten

 1. Hoe vulde je de tijd in die je thuis was?

  Leuke dingen doen met mijn dochter, bijvoorbeeld elke maandag op mijn “papa”dag zwemmen en daarna door naar de visboer visje eten.
 2. Hadden je kinderen er last van dat je zoveel weg was?

  Uiteindelijk toen mijn dochter meer besef kreeg was het wel van “moet papa weer weg”of “Eet papa weer niet thuis”? dus ja, zodra het besef er is leven ze daar heel erg mee.
 3. Waaraan merkte je dat? Of juist niet?

  Bovenstaand en dat ze veel aan me hing wanneer ik thuis was.

Defensie maakte voor mij de keus om te stoppen

 1. Waarom heb je de keuze gemaakt voor een andere baan? Wat was de belangrijkste reden?

  In eerste instantie maakte Defensie deze keuze voor mij, ben feitelijk wegbezuinigd via de “natuurlijk verloop” ( einde contract) aan de andere kant waren er wel mogelijkheden om te blijven, maar met veel onzekerheden op de langere termijn, en aangezien ik een gezin heb wou ik werken aan een stabielere toekomst voor mijn gezin, en dus mijzelf gericht op een carrière buiten Defensie, wat denk ik aardig is gelukt.
 2. Wat wil jij je kinderen laten zien door een werkende vader te zijn?

  Dat alles wat ik doe, ik dat voor hun toekomst doe.
 3. Heb je ouderschapsverlof gehad? Hoeveel uur/dagen?

  ja, 1 dag in de week.
 4. Ben je dan alleen thuis met de kinderen of is je partner dan ook thuis?

  Mijn partner was ook thuis, maar het was wel mijn dag met onze dochter, we betrokken haar wel overal bij, maar het was onze dag.
 5. Hoe besteedde je de tijd die je vrij bent met de kinderen?

  Uitstapjes etc.
 6. Wat doe je er aan om qualitytime met je gezin te hebben?

  Een middagje vrij nemen, of een weekend vrij te plannen van verplichtingen.
 7. Vind je de rol verdeling binnen jouw gezin eerlijk verdeeld, op het gebied van wie wel/niet werkt of wie minder/meer werkt?Ja

  Hoe ouderwets het ook klinkt, maar ik denk dat het belangrijk is dat een moeder tijd heeft voor haar kinderen

 8. Zo ja, licht eens toe?

  Klinkt ouderwets, maar ik denk dat het belangrijk is dat een moeder tijd heeft voor haar kinderen. Ik was ook niet anders gewend dan dat mijn vader altijd aan het werk was, maar hij deed dat altijd voor ons als gezin. Zo denk ik er zelf ook over.
Bedankt Niels, voor het invullen van de vragen!
Zo te horen heb je er dus wel goed aan gedaan om te stoppen bij Defensie en een stabielere thuisbasis te creeëren.
Geniet lekker van je gezin!
Dit was de laatste Papa voor deze maand!
Hopelijk hebben jullie er van genoten 🙂
Ik in ieder geval wel.
Ik hoop op nog meer leuke verhalen aankomende maand!

liefs-christa

Volg:

2 Reacties

 1. 22 mei 2017 / 07:43

  Leuk om te lezen. Al ben ik meer van de moderne verdeling. Niet dat de vrouw dus thuis moet zijn voor de kinderen en de man aan het werkt. Het is trouwens oud militair. Nooit ex . Dat zegt mijn man ook altijd, die oud marinier is. Eens een marinier, altijd een marinier.

  • 22 mei 2017 / 09:59

   Excuseer de bewoording, haha 😉
   Qua verdeling is het denk ik wat voor een ieder goed voelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *