Papa vertelt | Benjamin

Papa vertelt | Benjamin

Iets later dan normaal, maar het is weer tijd voor een nieuwe Papa vertelt!
Deze keer is Benjamin aan het woord. Benjamin is de man van Nicole, zij is eigenaresse van Veevy.nl.
Vandaag vertelt ook Benjamin hoe het is om veel buitenshuis te zijn.

benjamin 21. Wie ben je? Kun je iets vertellen over jou en je gezin?

Mijn naam is Benjamin Schelling, 29 jaar, getrouwd en vader van 2 prachtige dochters Veerle (3) en Evy (0). Ik zou mijzelf omschrijven als vriendelijk, sociaal, realist, flexibel, en iemand met veel veerkracht.

Ons verhaal liep niet succesvol af, maar we hebben heel veel geleerd!

2. Wat voor werk doe je?

Toen ik voor mijn opleiding een studie richting moest kiezen zo’n 15 jaar geleden wist ik wat ik wou. Ik ging in de horeca werken. Na de VMBO opleiding en MBO opleiding ondernemer/manager Horeca, ben ik gaan werken in een hotel.
Hier heb ik 4 jaar met plezier gewerkt. Nadat daar geen doorgroei mogelijkheden meer waren heb ik samen met  mijn vrouw de sprong in het diepe gewaagd en zijn we een eigen restaurant begonnen. Helaas is dit verhaal niet succesvol afgelopen. Wel hebben we heel veel geleerd!

Wat wil ik nu gaan doen?

Na zo’n avontuur ga je toch nadenken, wat wil ik nu gaan doen. Kom ik in deze tijd nog wel ergens zo makkelijk aan de bak. Wel wist ik : voor mij even geen horeca meer. Maar ja wat dan? Logistiek en wel bij de grootste zuivelproducent van ons land. Ik had hier helemaal niks mee, maar na mijn eerste week wist ik het. Ik ga hier voor de volle 110 % tegenaan. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, veel uren maken, veel inzet tonen. Alles willen leren en aanpakken. Begonnen als SAP coördinator
via Randstad, en nu 1,5 jaar later een vast contract als Teamleider Logistiek. Een prachtige functie met mijn eigen team van 25 medewerkers!

Thuis maak je ook de nodige uurtjes

3. Hoeveel uur per week/ hoeveel dagen doe je dit werk?

Normaal werken we 36 uur per week in een 4 ploegen dienst, dat houd in dat ik 2 weken 40 uur werk en 2 weken 32. In de praktijk wordt dit meestal rond de 40 à 50 uur. Ook thuis maak je nog de nodige uurtjes. Met alle vragen komen de teamleden bij je, ook als je niet aan het werk bent. En als teamleider zie je de firma toch een beetje als die van je eigen, althans zo voel ik dat en daar zet ik me dan ook volledig voor in.

4. Hoelang doe je dit werk al?

Ik doe dit werk in de functie als teamleider nu 1 jaar en 2 maanden, met heel veel plezier.

5. Wat vind je het leukste aan je baan?

Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Elke dag ben je met 100 dingen tegelijk bezig. Ook het eigenaarschap vind ik fijn. Dat ondernemerschap blijft er toch wel een beetje inzitten.

We waren een soort van vergeten dat Nicole was gestopt met de pil

6. Je bent veel van huis ; was de keus voor het krijgen van kinderen een issue?

Het werk speelde bij ons geen rol, voor het krijgen van kinderen. Gelukkig kregen we 2 pracht exemplaren. Bij Veerle hadden we bewust de keuze gemaakt, Nicole was gestopt met de pil. Niet wetende dat we 6 maanden later een eigen bedrijf zouden hebben. We waren een soort van vergeten dat Nicole was gestopt met de pil, na 10 weken ongeveer kwamen we er “pas” achter dat ze zwanger was. Alsnog met 120 uur in de week werken was ze van harte welkom. Zij was uiteindelijk ook degene die ons na het eigen bedrijf op de been hield, kinderen dat is hetgeen waar je voor leeft. Ook bij Evy was het werk niet van invloed op de keuze.

7. Nu er kinderen zijn ; vind je het moeilijk dat je ze weinig ziet? Wat vind je daar moeilijk aan?

Je mist een hoop, maar de ploegendienst bied ook voordelen. Je bent als je nachtdienst werkt  overdag lekker thuis. in de ochtend wel even slapen maar in de middag alle tijd voor de kinderen. Eigenlijk zijn de kinderen ook mijn grootste hobby. probeer altijd met Veerle te spelen, en dat vind ze heel fijn. Evy nog wat minder maar die is met haar 13 weken oud nog heel graag bij moeders.

8. Hoe vul je de tijd in die je thuis bent?

Als ik thuis ben probeer ik de handen van Nicole wat vrij te maken. Klein beetje helpen in het huishouden, maar vooral met de kinderen bezig zijn.

Ze vliegt met dan om me nek, dat is een heerlijk gevoel

9. Hebben je kinderen er last van dat je zoveel weg bent?

Het voelt niet alsof ze er last van hebben, wel vind vooral Veerle het heel erg fijn als ik thuis ben. Ze vliegt me dan om me nek, heerlijk gevoel eigenlijk wel..

10. Waaraan merk je dat? Of juist niet?

Zoals hierboven eigenlijk al gezegd, Veerle vermaakt zich ook prima zonder papa. Lekker mama helpen met Evy. En lekker kleuren , stickers plakken, met de duplo spelen..

De vrouw kan heel erg goed voor de kinderen zorgen!

11. Als je zou mogen kiezen tussen een baan waarbij je meer thuis bent en een lager inkomen dan je nu hebt of minder thuis en je huidige baan behouden ; waar zou je dan voor kiezen?

De baan die ik nu heb behouden, kan heerlijk me ei kwijt in me werk. En de vrouw zou niet hoeven werken, en kan dus heerlijk voor de kinderen zorgen. En dat doet ze heel erg goed.

12. Wat wil jij je kind(eren) laten zien door een werkende vader te zijn?
benjamin1
Eigenlijk werk ik niet om de kinderen iets te laten zien, zijn ze ook nog wel wat klein voor. Nu ik er zo over nadenk, zal ik ze wel meegeven dat ze altijd goed hun best moeten doen. Zowel op school als in het werk. Inzet en leergierig zijn daar kan je heel veel mee bereiken.

13. Heb je ouderschapsverlof (gehad)? Hoeveel uur/dagen?

Zwangerschapsverlof ik heb wel gehad bij Evy, bij veerle niet omdat ik toen een eigen bedrijf had. Ouderschapsverlof heb ik niet “gehad” , ook niet om gevraagd. Nicole werkt nog niet dus vind dit niet nodig.

14. Hoe besteedt je de tijd die je vrij bent met de kinderen?

Probeer zoveel mogelijk met de kinderen bezig te zijn, en wat huishoudelijke taken uit te voeren.

Een luie zondag op de bank, even naar de kinderboerderij of op de koffie bij opa en oma

15. Wat doe je er aan om qualitytime met je gezin te hebben?

Een luie zondag op de bank is heerlijk, of op de koffie bij opa’s en oma’s . Of even naar de kinderboerderij of iets dergelijks. Verder als het mooi weer is, heerlijk met zijn allen in de tuin.

16. Vind je de rol verdeling binnen jouw gezin eerlijk verdeeld, op het gebied van wie wel/niet werkt of wie minder/meer werkt?

Eerlijk verdeeld is het nu niet echt, ik werk en de vrouw niet. De bedoeling is wel dat Nicole weer parttime gaat werken. De muren komen wel echt op je af als je niet werkt en altijd met de kinderen bezig bent.

Ik blijf een man, dus de huishoudelijke taken gaan niet altijd naar wens van de vrouw

17. Zo nee, wat zou je graag anders zien?

Eigenlijk al bij de voorgaande vraag beantwoord, maar Nicole zal parttime wel gaan werken. Verder vind ik de verdeling goed. Blijf wel een man dus als het op huishoudelijke taken aankomt gaat het niet altijd helemaal naar wens van de vrouw.

benjamin 3 Bedankt Benjamin, voor antwoorden.
Leuk om zo ook een klein kijkje in jou leven te hebben.
Jullie hebben inderdaad 2 prachtige dochters, veel geluk met elkaar!!

 

Heb jij nou ook zo’n leuke man die een geweldige vader is? En vindt je dat die ook wel eens zijn verhaal mag doen?
Mail me dan!

liefs-christa

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *