Oud & Nieuw | Wat ga ik doen?

Oud & Nieuw | Wat ga ik doen?

Oud en nieuw, vandaag is het Oudjaarsdag. We zeggen 2017 gedag en verwelkomen 2018. Wat ik allemaal ga doen en hoe ik over oud & nieuw denk? Lees maar mee.

Deze vragen zijn bedacht door Merel van Lotus Writings. Kimberly van  Beebs and Moms tagde mij voor deze vragenlijst. 

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Weer thuis dit jaar, maar nu met ons viertjes. We zijn niet uitgenodigd en hebben ook geen mensen uitgenodigd. Ik moest me berusten in het feit dat we verder nergens naar toe gaan en/of visite krijgen. Uiteindelijk vind ik het toch wel heel fijn.

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

Van alles en nog wat! Sowieso staan er oliebollen en appelbeignets klaar. Daarnaast heb ik champagne gehaald, zowel voor ons als voor de kinderen. En verder, wanneer de kinderen op bed liggen, heb ik lekkere hapjes voor ons tweetjes.

Steken jullie vuurwerk af?

Toevallig hebben we gisteren last minute een pretpakket bij de Aldi gehaald. Hier zit met name kindvriendelijk vuurwerk in. Daarnaast een pakketje voetzoekers, erg leuk.
Wij geven nooit honderden euro’s uit aan vuurwerk, want dat vinden we zonde, maar dit vonden we wel erg leuk.

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Ik vind oudejaarsconferences niet altijd even leuk. Ligt er een beetje aan wie het doet. Feestjes heb ik al heel lang niet meer gedaan met oud&nieuw. Dat is toch een beetje anders als je kinderen hebt, vind ik. In mijn tienerjaren deed ik dit nog wel en ook voordat de kinderen kwamen. Nu vind ik de gezelligheid het belangrijkste. Dat kan thuis zijn, voor de buis met een goede film of gewoon een leuk programma, maar dat kan ook aan tafel met spelletjes.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Voornemens vind ik een heel zwaar woord. Ik prefereer doelen. Ik heb verschillende doelen voor komend jaar.

  1. Voor de wintersport 5 kilo afgevallen zijn (eind februari).
  2. We zijn uitgenodigd op de trouwerij van een collega van Rik, dan wil ik 8 kilo kwijt zijn (eind april).
  3. Vrienden van ons gaan trouwen! Ik wil dan 12 kilo kwijt zijn (eind september).
  4. Liever voor mijzelf zijn : gun mijzelf even tijd voor mijzelf. Dit kan zijn door een lekker boek te lezen, even weg te gaan of gewoon even lekker alleen te zijn.
  5. Consuminderen en budgetteren.

Wat is je leukste herinnering aan oud en nieuw zonder de kinderen? En met?

Zonder kinderen : Dat was het jaar waarin ik bezig was met mijn rijbewijs, maar deze nog niet gehaald had. Rik en ik gingen stappen met vrienden op oudejaarsavond. Rik had redelijk wat borreltjes op en ik ging terug rijden.
Je raadt het al : STOP POLITIE.
Ik had mijn hart in mijn keel zitten. Rik zat een beetje laveloos naast mij op de stoel. Ik moest blazen en ik moest mijn kentekenbewijs laten zien. Doordat ik niets gedronken had en Rik laveloos naast me zat had de agent wel door dat ik iemand naar huis bracht. Het bleef daarbij en ik mocht doorrijden.  Leuk was het ter plekke niet, maar later konden we er wel heel erg hard om lachen!

Met kinderen : Dit wordt pas Chiara haar tweede jaar dat ze oud & nieuw zal mee maken. Terugkijkend denk ik dat het jaar waarin wij voor het eerst met ons viertjes oud & nieuw vierden toch wel heel leuk was. Vrienden van ons kwamen over en we hebben een ontzettend gezellige avond gehad.

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Waarschijnlijk gewoon lekker in mijn chillpak. Ik hoef nergens naar toe en er komt ook niemand naar ons toe, dus ik ga lekker lang uit!

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint. Wat ga je daarmee doen?

Oh wauw, dan kun je me denk ik opvegen! Waarschijnlijk sta ik eerst een halfuur alleen maar te gillen.
Rik en ik hebben het er al vaak over gehad wat we met dit geld zouden doen. Sowieso gaan we onze restschuld van het huis verder aflossen. Misschien lukt dat dan wel helemaal.
Daarnaast willen we het een en ander verbouwen in huis, moeten we nog een lening aflossen en willen we graag een gloednieuwe auto 🙂
Altijd blijven dromen natuurlijk.

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Waarschijnlijk 1 januari.
Dat is eigenlijk de enige dag die wij daar aan besteden.

En zo zijn jullie dan ook op de hoogte over mijn laatste dagen van het jaar.
Wat gaan jullie doen vandaag? En gaan jullie morgen ook op pad om nieuwjaarswensen rond te brengen?
Volg:

1 Reactie

  1. 2 januari 2018 / 21:27

    Wat een leuke tag, en wat eenh voornemens zeg… gaat je vast lukken hoor je bent zo vastberaden bezig. Ik lag trouwens 1 januari ver onder de dekens. Wij vieren elk jaar oud en nieuw met een groep vrienden, dit jaar was het bij ons thuis en net even wat té gezellig. Daar had ik de volgende dag flink last van. Leek weer heel even 16, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *