Mijn studentenkamer pimpen

studentenkamer pimpen

Ik woon al sinds het begin van mijn studieperiode in hartje Amsterdam. De huur doet elke maand wel even zeer, maar ik ben zo blij met mijn kamer in de mooiste stad van Nederland. Ondanks dat ik bijna klaar ben met mijn studie, wil ik m’n studentenkamer wel een beetje oppimpen. Lees je mee?

Geleende meubels

Toen ik net ging studeren, had ik natuurlijk nog geen dikke spaarrekening (niet dat daar heel veel aan veranderd is..), dus ik heb vooral meubels in mijn kamer staan die ik van vrienden en familie heb gehad. Ik ben nu wel weer toe aan wat nieuws. Ik zou het superfijn vinden om hier de eerstkomende jaren (max. 2) te blijven wonen tot ik genoeg geld heb om een eigen huisje te huren of kopen.

Tijd voor kwalitatief goede spullen, dus! Ik heb ooit rolgordijnen van Ikea gekocht. Nooit doen, jongens.. Het zijn standaard maten, dus ik heb echt flinke lichtkieren. In de winter is het niet zo’n probleem, maar nu de zomer er eindelijk aankomt, wil ik toch wel mooie rolgordijnen op maat gaan kopen. Iemand tips voor een goede webshop?

Enkeltje kringloop

Ik ben best een fan van de vintage vibes. Ik ga dus ook liever naar de kringloop voor ‘nieuwe’ meubels dan naar een woonzaak. Gelijk ook beter voor het milieu! En geef toe, de meubels die je nu bij woonwinkels kan kopen, zijn echt niet van heel goede kwaliteit.. Dus voor mij wordt het een ritje naar de kringloop om te kijken wat ik kan scoren. Wil het me daarna nog steeds niet lukken? Dan ga ik natuurlijk wel naar een woonzaak. Maar daarover later meer.

Kleurtje op de muur

Ik heb nu nog hele saaie, witte muren. Ik ben aan het kijken naar behang en dan zou ik het liefst fotobehang willen, maar ik weet nog niet helemaal of dat binnen het budget past. Als iemand budgetproof fotobehang ziet, laat het me weten!

Aanbevolen artikelen