Mijn ervaring met een mental coach

Mental coach ervaring

Als eigenaar van verschillende blogjes en mijn werk als ZZP’er zag ik soms door de bomen het bos niet meer. Daarom heb je hier de afgelopen tijd ook niet bepaald veel blogs voorbij zien komen. Ik was gewoon even op. Ik kreeg het allemaal even niet meer op een rijtje gezet. Om weer back on track te komen, heb ik een coach ingeschakeld. En daar wil ik je in dit blog wat meer over vertellen.

Hulp zoeken

Ik weet niet wat het is dat wij Nederlanders hebben, maar we denk ik te ‘trots’ om hulp te zoeken. Resultaat: we raken steeds maar dieper in die put. En ik wilde daar juist uit. Ik ben online op zoek gegaan naar een mental coach en zo ben ik bij Eelco Smit terecht gekomen. Fijne man, kan snel schakelen en is neemt geen blad voor de mond. En dat is nou precies wat ik nodig had.

Mijn persoonlijke groei

Inmiddels zijn we een aantal afspraken verder en ik zie en merk echt een ontwikkeling in mijn persoonlijkheid, de manier hoe ik dingen nu aanpak en hoe ik me nog verder kan ontwikkelen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen. Niet dat ik overspannen was, maar meer: ik deed gewoon maar wat. Dit blog, mijn andere blog, mijn echte werk binnen de zorg..

Tijdens de coachingsgesprekken zijn we echt op zoek gegaan naar de beste manier om een ritme in mijn dagelijks leven toe te passen. Minder op die telefoon, een fysieke agenda kopen, tijdvakken inplannen, that kind of stuff.

Een aantal bruikbare tips

Natuurlijk wil ik die wijze lessen ook met jou delen, zodat jij zelf ook aan de slag kan met persoonlijke groei en zorgen dat ook jij alles (weer) op een rijtje krijgt. Want dat is soms lastiger dan mensen denken.. Dus, hierbij de tips!

  • Wat wil je bereiken? Is dit haalbaar? ‘Afvallen’ is geen doel. ‘5 kilo afvallen’ wel!
  • Heb je een missie of doe je gewoon maar wat? Werk altijd naar een doel toe en weet welke stappen je daarvoor moet zetten zodat de eindstreep/finish na elke stap weer dichterbij komt.
  • Wees niet bang om mensen te vragen om hulp. Vaak leer je weer van anderen en kan je die inzichten weer meenemen in de volgende stappen die je zet.

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn persoonlijke verhaal niet al te uitgebreid in dit blog te zetten. Toch wilde ik wel graag mijn ervaring met je delen. Ik hoop dat je hier wat uit kunt halen zodat jij ook de beste versie uit jezelf kan halen!

Bijde Handjes kinderopvang

Aanbevolen artikelen