Lieve Chiara | brief aan mijn meisje

Lieve Chiara | brief aan mijn meisje

Hieperdepiep HOERA. Chiara is vandaag 2 jaar! Tijd om terug te blikken is er genoeg, maar ook genoeg wat ik nog wil zeggen.
Ik schreef het op.

Lieve Chiara,

2 jaar ben je geworden. Al twee jaar maak je deel uit van ons leven. Twee jaar al, ben je papa’s kleine meisje, Ryan’s liefste zusje en mama’s heksje, draakje en prinsesje.

Twee jaar mogen we al van jouw genieten, want dat doen wij lieve kleine meid.

Af en toe ben je een kleine heks, een dramaqueen, een feeks, maar man wat houden wij van jou!

Ryan wil je nooit meer kwijt. Wanneer hij ergens alleen naar toe kan, wil hij graag weten waarom jij niet met hem mee kan. Mag hij ergens alleen logeren, doet hij dat het liefste met jouw samen.

Ja, ondanks dat je hem af en toe het bloed onder de nagels vandaan haalt, omdat je weer eens zijn Lego kapot maakt, je eigen speelgoed niet wil delen of gewoon hem in de weg zit. Zelfs dan ben je écht zijn lieve, kleine zusje.

Papa moet je doordeweeks veel missen. Ik krijg niet het idee dat je daar veel last van hebt. Je kan elke dag met hem bellen en Facetimen en daardoor ben je dan ook erg vrolijk. ‘s Morgens vraag je soms wel eens : “papa thuis” en wanneer ik antwoord dat dat niet zo is zeg je : “oh nee, morgen”.

Wat meestal nog waar is ook. Ook bij papa kun je veel maken. Je hoeft maar te knipperen en papa staat voor je klaar. Ondanks dat je je af en toe écht als een dramaqueen kan gedragen weet je altijd papa op de juiste manier te raken. Je lijkt heel veel op papa, in je doen en laten. Dat ziet papa ook en mede daardoor is er misschien wel die klik tussen jullie!

Papa vindt het niet altijd leuk dat je stennis schopt als je je zin niet krijgt, maar gelukkig krijgt papa dat niet al te vaak te zien.

Mama daarentegen…

Mama ziet het bijna dagelijks en mama vindt dat af en toe erg moeilijk om mee om te gaan. Als je weer eens een keel opzet als je je zin niet krijgt, gaat gillen, krijsen of gewoon heel hard huilen. Mama wil je graag troosten, zoveel aan je uitleggen, want jij, mijn kleine meid, je bent zo slim!

Je praat al zo veel en zo goed. Je kan je zo goed duidelijk maken. Je weet precies wat je wel en niet wil.

In twee jaar tijd ben je uit gegroeid tot een échte peuter. Een peutermeisje die nu al niet meer tussen de middag wil slapen.

Die aangeeft wanneer ze naar de wc wil of ‘bah’ moet doen, maar ‘nee’ schreeuwt zodra ik voorstel de luier dan maar af te laten.  Weet welke kleren ze wel en niet aan wil, om over schoenen nog maar te zwijgen. Die danst op de muziek, Vaiana al minstens 50x gezien heeft en hard op weg is om ook Rapunzel zo vaak te zien.

Lieve Chiara. Kleine meid van mij. Mijn kleine heks, feeks, draak maar boven al prinses. Mama houdt van jouw. Samen met Ryan en papa maken jullie mij zo ontzettend gelukkig. Jij was de kers op de ijstaart. Ons laatste puzzelstukje.

Jij maakte ons gezin compleet. Ik hoop dat je mag groeien en ontwikkelen, dat je gelukkig wordt en wat je ook gaat of wil doen, wij staan altijd achter je.
Een dikke kus en veel liefs van mama

 

Volg:

2 Reacties

  1. 21 december 2017 / 07:01

    Lief en eerlijk ❤ hele fijne verjaardag Chiara en gefeliciteerd allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *