Kledingkast klaarmaken voor het voorjaar

kledingkast voorjaar

Wat was het afgelopen weekend lekker weer he! En wat is het nu weer voor baggerweer.. Ik begrijp er soms helemaal niks van. Tussen het scriptie schrijven door probeerde ik wat tijd te vinden om mijn kledingkast voorjaarsproof te maken. Benieuwd hoe ik dat heb gedaan? Blijf dan vooral verder lezen!

Wintergoed? Weg ermee!

Ik ben dol op truien, maar die heb ik nu toch echt uit mijn kledingkast gehaald. Daardoor is er veel meer plek gekomen voor mijn lievelingsitems, zoals een blouse van Marc Cain die ik vorig jaar in de sale kocht. Of een supertof, zomers jurkje van SET. Ik kan niet wachten tot ik die weer aan kan!

Ik heb niet zo’n hele grote kledingkast (lees: een één meter brede kast van Ikea), dus er moest een hoop uit. Ik heb bijvoorbeeld een aantal paar zwarte broeken, waarvan ik er nu nog maar eentje in mijn kast heb liggen. En mijn collectie vesten heb ik ook maar wat uitgedund, zodat er weer wat extra ruimte vrij kwam.

Kon Marie opvouwen

Ik heb dus op dit wooninspiratie blog gelezen over Marie Kondo en haar opruimtechniek. Een middagje Netflix (haar serie is echt fantastisch) en wat tutorials op YouTube later heb ik het ook toegepast. Het is even wat werk, maar jeetje wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Alles is nu veel overzichtelijker en ik kan precies zien wat ik heb.

Bij deze opruimtechniek draait het erom dat je alleen nog maar kleding in je kast hebt liggen waar je écht blij van wordt. Ik heb dan ook best wat kleding apart bewaard, wat klaar staat om richting de kledingbank te brengen. Vervolgens vouw je je kleding op een bepaalde manier op, zodat je shirts en broeken rechtop kan zetten. Klinkt misschien raar, maar het is echt een aanrader jongens! Laat het me trouwens ook even weten als jullie dit ook gaan toepassen of hebben toegepast, ik ben wel benieuwd hoe jullie hier namelijk over denken.

Aanbevolen artikelen