Wie is Lucky Mukky?

Wie is Lucky Mukky?

In mijn rubriek “Wie is de shop” laat ik eigenaressen van een webshop aan het woord. Wie is nou het gezicht achter de shop en waarom doet ze dit eigenlijk?! 

Vandaag is Maike aan de beurt. Zij is de eigenaresse van Lucky Mukky en deelt met jullie waarom zij vindt dat haar shop zo uniek is.

Maike,vertel eens wat over jezelf!

Mijn naam is Maike van Heusden, ik kom uit Heemstede, getrouwd met Allard en moeder van 3 prachtige dochters. Samen met mijn man ben ik oprichter en mede-eigenaar van de kinderboekenuitgeverij Lucky Mukky.

Sinds dit jaar heb ik een boek op mijn naam staan ‘de Lumies worden grote broer en zus’. Ondernemen is niet iets wat me in het bloed zit en onze webshop voelt ook niet als onderneming. Het voelt echt als mijn passie, als heel erg eigen. Ik vind het heerlijk om er tijd en aandacht aan te besteden.

Naast onze webshop haal ik mijn energie en ontspanning uit mijn gezin, hardlopen, etentjes , wijntjes drinken met vriendinnetjes en uit mijn paard Porscha.

Wat voor werk heb je altijd gedaan ?

In 2010 zijn we begonnen met het ‘Sterrenbeelden Zoekboek’, daarop volgde het idee voor de educatieve kinderboekenreeks ‘de Lumies’. De webshop hebben mijn man en ik altijd, in de avonduren en in het weekend, naast ons werk gedaan. Ik ben werkzaam geweest in het ziekenhuis, waarvan het grootste deel als afdelingshoofd van een aantal poliklinieken, wat ik altijd met veel plezier en liefde gedaan heb. Door verandering in oppas, nu onze jongste dochter naar school gaat, heb ik het besluit genomen om meer voor de meisjes te willen zorgen en daardoor overdag meer tijd te hebben voor de webshop en het schrijven van nieuwe Lumies avonturen.

Wat was de belangrijkste reden om te beginnen met je webshop?

Mijn schoonvader had de geboortekaartjes voor onze dochters getekend, 3 verschillende sterrenbeelden. Vervolgens kwam het idee om van alle 12 sterrenbeelden een te personaliseren kinderboek te maken. Het balletje ging vanzelf rollen.

Waar haal je de meeste voldoening uit ?

Uit de verhalen van tevreden kopers. Een verhaal van een kindje dat zijn of haar speen weg heeft gegeven met hulp van  ‘de Lumies zoeken een speen’ of een foto van een kindje op het potje met ‘de Lumies op het potje’ en een broer of zus met de medaille om die je krijgt bij ‘de Lumies worden grote broer en zus’.
Maar natuurlijk ook van trotse ouders met het gepersonaliseerde Sterrenbeelden Zoekboek.

Hoeveel tijd besteed je aan je webshop?

Hoeveel tijd ik aan de webshop besteed kan ik niet zo goed zeggen, misschien wil ik het ook wel niet echt weten. In ieder geval veel tijd.
Het zit altijd en overal verweven in mijn dagen. Artikelen die ik lees, als ik ouders hoor praten over de lastige periodes van hun kinderen het komt overal in terug.

Vertel eens, waarom kinderboeken?

Het “Sterrenbeelden Zoekboek” is echt ontstaan in kleine stapjes. Door veel enthousiaste reacties uit onze omgeving op de geboortekaartjes van onze dochters hebben we besloten een boekte maken. Nog altijd ben ik heel trots dat het boek van hoge kwaliteit is en dat we naast de mogelijkheid om het te personaliseren voor naam en keuze jongen of meisje ook de mogelijkheid bieden te kiezen voor een lichte, getinte of donkere huidskleur. Op deze manier kunnen kindjes zich nog beter vereenzelvigen met het karaktertje in het boek.

Met de Lumies willen we ouders helpen met de lastige periodes waar kindjes doorheen gaan. We merkten bij onze dochters dat het fijn voor ze was (en is) om te lezen dat zij het niet als enige lastig vinden, maar een karaktertje in een boek ook, en dat het vervolgens goed komt.

Wat maakt jou en je webshop uniek?

We willen alles van hoge kwaliteit hebben, over elk detail is nagedacht. Met het Sterrenbeelden Zoekboek heb je echt een boek in huis dat specifiek gemaakt is voor jouw kleintje. Ook kan je achterin het boek meer informatie over het Sterrenbeeld en het karakter van je kleintje lezen.

Bij elk boek van de Lumies zit een cadeautje voor de kleine. Bij ‘de Lumies zoeken een speen’ zit een doosje om het speentje in te doen en een glow in the dark sticker als beloning.
Bij ‘de Lumies op het potje’ zit een onderbroekje als het plassen op het potje gelukt is en bij ‘de Lumies worden grote broer en zus’ zit een beste grote broer en zus medaille.

Is het je doel om groot en bekend te worden of liever kleiner en meer geliefd & uniek?

Ik hoop en denk dat het ene het andere niet uit hoeft te sluiten. We hebben niet als doel zoveel mogelijk te verkopen, maar om zoveel mogelijk mensen blij te maken met het Sterrenbeelden Zoekboek en zoveel mogelijk kindjes te helpen met ‘de Lumies’.

Natuurlijk kunnen we door verkoop geld herinvesteren en de reeks van ‘de Lumies’ uitbreiden en nog meer kindjes en ouders helpen.

Als jij 1 product uit jouw shop moet noemen waar je het meest trots op bent, welke is dat dan?

Dat is op dit moment dan toch ‘de Lumies worden grote broer en zus’. De eerste twee boeken van ‘de Lumies’ zijn geschreven door Sabine Wisman. Door aanmoediging van mensen om me heen, een cursus en coaching van Sabine heb ik het derde boek zelf geschreven. Een boek schrijven stond altijd wel op mijn “wish list” en nu is het echt. Een echt boek met mijn naam erop. Heel erg gaaf!

Goed, als laatste een ‘elevator-pitch’ … geef mijn lezers eens een goede reden om producten uit jouw webshop te kopen!

Alle boekjes die te koop zijn in mijn webshop zijn met liefde en heel veel aandacht bedacht, geschreven en geproduceerd. Ben je op zoek naar een blijvend kraamcadeau of een cadeau voor een kinderverjaardag waarvan de ouders zeker onthouden dat ze het van jou hebben gekregen? Dan zit je zeker goed met het Sterrenbeelden Zoekboek. Als ouder zelf is het overigens ook een fantastisch boek om aan te schaffen voor je kleintje.

Over de Lumies zeggen we altijd: de Lumies leuk voor kinderen, handig voor ouders.
En zo is het. Het zijn educatieve boeken die op een positieve manier kinderen enthousiasmeren om iets te doen (bijvoorbeeld op het potje te gaan, speentje in te leveren, uit te kijken naar de komst van een boertje of zusje).

De Lumies maken dezelfde leuke, lastige of spannende fases door waar ieder jong kind mee te maken heeft. Het kind zal de situatie op een vrolijke manier herkennen en inzien dat het toch minder spannend is.

En de Lumies zijn gewoon superschattig!

Maike, wat ontzettend leuk! Ik denk dat ik binnenkort het boekje van de Lumies op het potje maar eens ga bestellen .. lijkt mij een slimme zet!
Volgende week lees je hier meer over kadootjes voor jong & oud.

Afbeeldingen zijn eigen afbeeldingen van Maike. 
Meer zien van Lucky Mukky?
Je kunt het Sterrenbeeldenzoekboek hier op Facebook volgen en de Lumies vind je hier op Facebook.
Volg:

2 Reacties

  1. 7 september 2017 / 14:32

    Inspirerend om te lezen. Vooral ook, omdat ze aangeeft dat ondernemen niet in haar bloed zie, maar wel een passie is!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge