Food | Om je vingers bij af te likken!

Food | Om je vingers bij af te likken!

Wanneer ik in een goede bui ben, de boodschappenlijst voor de week aan het maken ben en daarbij een aantal recept ideeën op doe, kom ik nog wel eens op een lumineus idee. Zo ook afgelopen weekend. Ik maakte een ‘snelle taart’ waar je je vingers bij af likt! 

Het idee ontstond door een recept die ik in de Allerhande zag staan. Het jammere aan dit recept was dat er ontzettend veel Monchou gebruikt moest worden en daar had ik nou net even geen zin in. Daarom bedacht ik een eigen variant op een bestaand recept.

Snelle kwarktaart

| Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 225 gram magere kwark
  • 50 gram witte basterdsuiker (kan natuurlijk ook gewone suiker zijn)
  • Taart & vlaaifruit (ik gebruikte een blik aardbeien van HAK)
  • Boter
  • Kandijkoeken (Bastogne koeken)

| Let’s get started

Meng de 50 gram witte basterdsuiker met 250 ml slagroom.
Klop dit met een mixer tot het bijna stijf is.
Voeg vervolgens de 225 gram magere kwark toe en mix het geheel tot een soepel geheel.
Wanneer je dit goed gemengd hebt (geen stukjes enzo 😉 ) laat je dit bij kamer temperatuur staan.

Sla de kandijkoeken tot fijne kruimeltjes. Of gebruik je keukenmachine, maar die heb ik niet.
In totaal heb ik 14 kandijkoeken gebruikt voor mijn ø22cm taartbodem.
Gebruik je iets groters, dan heb je dus ook meer koeken nodig!

Verhit 3 eetlepels boter in een (steel)pannetje. Ik gebruikte mijn ‘normale’ boter, waarmee wij ook ons brood besmeren.
De boter heb ik niet helemaal laten smelten, maar deed ondertussen wel de kruimels kandijkoeken erbij.
Zet vooral je vuur niet te hoog, zoals mij, want dan brand de boel aan.
Wellicht kun je dit wel doen, wanneer je een wat donkere bodem prefereert 😉

Ondertussen bedenk je voor jezelf, waar je dit ‘goedje’ in wilt laten ‘opstijven.
Ik waarschuw je, dit is géén reguliere kwarktaart die heel hard gaat worden. Een ‘echte’ taartvorm is dan ook niet direct nodig.
Je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een cakeblik. Wat ik dus bedoel te zeggen : bedenk even waar je het in wilt doen.
Ik koos wél voor een taartvorm, van ø22cm. Ik deed bakpapier op de bodem en deed daar mijn gesmolten koekkruimels in.
Stevig drukte ik het geheel aan en er was geen korreltje meer te zien.

Vervolgens deed ik het kwarkmengels over de bodem.
Mooi uitsmeren en daarna enige tijd in de koelkast.  Een kwartiertje zou al voldoende moeten zijn, want ; zoals ik al aangaf word dit geen reguliere kwarktaart.

| Na het ‘opstijven’

Mijn taartje heeft uiteindelijk een kleine driekwartier in de koelkast gestaan.
Vervolgens heb ik de taart voorzien van de aardbeien.
Ondertussen keek ik of niet alles merendeel aan mijn taartvorm vast zat.
Dit was niet het geval. Ik heb de ring van mijn taartvorm verwijderd en de taart ‘overgebracht’ naar de ruimere opstelling in mijn ronde ovenschaal.

Je zult zien, wanneer je de rand verwijderd, dat de taart gaat ‘lopen’.
Deze taart is bedoeld als een soort ‘dip’.
Het lekkerste is om met een kandij koek, de taart lekker uit een bakje te lepelen.

De kinderen kregen van mij dan ook een bakje ‘diptaart’ met een koek.
De combinatie is verrukkelijk, zo zeggen ze hier.
Manlief en de kinderen bleven maar eten en de bordjes werden met de vinger leeggelikt.

Een waar succes dus!

Onprofessionele blogger als ik ben, ben ik dus vergeten om een goede foto te maken van het volledige resultaat! Hij was zo snel op, dat ik daar ook gewoon de tijd niet voor kreeg. Schrik dus niet van de foto’s van de ‘aangetaste’ taart 😉

Ik hoop niet dat je al te veel geschrokken bent van bovenstaande foto’s, maar ik hoop vooral dat ik heb kunnen overbrengen dat deze diptaart zo lekker is!  Als je hem ook gaat maken, laat je mij dit dan weten?
Eet smakelijk vast! 😉
Liefs, Christa
Volg:

2 Reacties

  1. 23 maart 2018 / 05:10

    Een taart om te dippen? Nooit aan gedacht! Lijkt me heerlijk ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *