Filmtip | Kids Weekend

Filmtip | Kids Weekend

 

Afgelopen zaterdag ben ik met Ryan een middagje ‘uit’ geweest. Wij gingen een middagje naar de bioscoop, want het was Kids Weekend bij Kinepolis

PLING. Een mailtje : de aankondiging van het Kids Weekend bij Kinepolis op zaterdag 24 en zondag 25 maart ; of ik daar bij wil zijn?!
JA, is mijn antwoord. Ik meld me aan voor het Kids Weekend in Almere. Op zaterdag 24 maart liggen er twee kaarten voor mij klaar tijdens dit Kids Weekend en kunnen Ryan en ik gaan kijken naar Pieter Konijn

Kids Weekend

Kinepolis organiseert een keer in de zoveel tijd aparte evenementen voor kinderen in de bioscoop. Afgelopen weekend was het weer zover en dit keer stond het weekend in het teken van Pieter Konijn. Toch wel een beetje jeugdsentiment.

Aangezien we vandaag met Ryan naar het ziekenhuis moeten, leek mij dit weekend een geschikt moment om een moment van ontspanning te benutten.
Ryan was dan ook erg enthousiast om naar de bioscoop te gaan, helemaal toen ik hem vertelde dat er meer dingen voor de kinderen zouden zijn.

Wij gingen naar Kinepolis Almere, dat is voor ons het dichtste bij.
De film begon om 13:30u en via de website van Kinepolis kwam ik er achter wat er voorafgaand aan de film allemaal te doen zou zijn:

Niet alleen zie je de animatiefilm Pieter Konijn, er is in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Alles in Pieter Konijn-stijl natuurlijk! Ook krijgt elk kindje een kleine verrassing (op=op).Event start 1 uur voor aanvang film.

Zaterdag 24 maart

Om 12:00 vertrokken Ryan en ik richting Almere. Ik nam mij voor dat ik er niet stipt om half 1 hoefde te zijn. Tussen half 1 en kwart voor 1 stapte wij de bioscoop binnen.
Mijn kaartjes lagen inderdaad klaar en we mochten doorlopen.
Over de rode loper met ballonnen liepen wij samen naar boven.
Ryan kreeg inderdaad een bekertje limonade en daarnaast een snoepje (zie dat ding in zijn mond ;))

Vervolgens stond er boven aan de trap een springkussen en een ander groot opblaaskussen waar je door heen kon kruipen. Ryan zag het wel zitten, trok zijn schoenen uit en schoof over de kussens.
In de hoek van de bioscoop stonden tafels met kleur – en knipspullen. Dat was vast de knutselhoek waar ze het over hadden.

Eigenlijk bleef het hierbij en ik verbaasde mij min of meer. Mijn verwachting lag hoger en ik was enigszins teleurgesteld. Ryan daarentegen vond het allemaal wel prima, wilde heel graag met ballonnen gooien, op het springkussen en keek verder zijn ogen uit. Knutselen en/of kleuren had hij geen zin in.

De tijd ging best snel en voor we het wisten was het tijd om de bioscoopzaal in te gaan. De film ging beginnen.

Pieter Konijn

‘Mam, wanneer gaat de film nou beginnen?’. De reclames voorafgaand aan de film duurde voor Ryan veel te lang, maar al snel begon dan de film.

Luidkeels kwam er nog een moeder binnen lopen die haar plek verschrikkelijk vond. Dat liet ze dan ook duidelijk merken. Niet alleen was ze heel hard aan het klagen, maar ze schold en foeterde wat af. Puntje bij paaltje zorgde zij er voor dat haar kinderen het slechter konden zien en zij op een ‘goede’ plek zat. Ik grinnikte van binnen en was min of meer verbaasd. Ieder zijn ding natuurlijk.

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.
Tommie Christiaan spreekt de stem in van Pieter. Zussen Shelley Vol, Amy Vol en Lisa Vol (OG3NE) nemen de stemmen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart voor hun rekening. Verder met de stemmen van o.a. Do (Bea), Joey Schalker (Thomas Verhoef), Jan Versteegh (Benjamin Wollepluis), Cystine Carreon (afdelingsmanager) en Roué Verveer (Jan Willem de Haan).

De film is leuk. Er zit humor in, die misschien niet voor elk kind te begrijpen is, maar als ouder zijnde kun je er wel om lachen.
Totaal duurt de film 95 min. en dat is, naar mijn mening, lang genoeg.

Bij ons was er nog een pauze van 10 minuten, maar Ryan zag daar het nut niet van in. Hij wilde heel graag gewoon de film afkijken.
Toch was 10 minuten lang genoeg, want we konden even plassen en hadden de benen even gestrekt.

Na afloop van de film wilde Ryan eigenlijk niet naar huis. De film was goed bevallen, want hij hoopte dat er stiekem nog wat ging gebeuren.

Geslaagd!

De middag was geslaagd. Ryan was erg te spreken over de film. De pauze was stom, maar de film zelf was leuk. Hij kijkt dan ook met een goed gevoel terug op afgelopen zaterdag. Lekker snoepen, een grote beker M&M’s en snoep, drinken en genieten van mama’s volle aandacht. Oprecht een geniet dagje voor Ryan.

Ook zien?

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de film Pieter Konijn?
Vanaf 28 maart draait hij officieel in de bioscoop.
Go check it out!

Benieuwd naar wat er binnenkort gebeurd op het gebied van kinderevenementen?
Op 8 april presenteert Kinepolis Kleuterbios : Buurman & Buurman.

Volg:

2 Reacties

  1. 13 april 2018 / 07:28

    De film is echt geweldig he! Eerste keer dat ik me zelf ook bij een kinderfilm vermaakte, haha.

  2. 27 maart 2018 / 07:33

    Dat ziet er uit als een hele leuke middag zeg. Wat bijzonder dat het speciaal voor kinderen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *