Bijna klaar met m’n studie! + tips

proefschrift drukken

Het was flink zwoegen, maar het einde is gelukkig al bijna in zicht! Ik ben aan het afstuderen, dus over een half jaartje hoop ik dan toch echt afgestudeerd te zijn. Ik geef je een korte update en geef je ook gelijk wat tips. Want tips zijn altijd welkom, toch?!

Scriptie schrijven

Ik ben momenteel bezig met het schrijven van m’n scriptie. Het gaat prima, heb een fijne begeleider vanuit school die me nog extra motiveert. Dat ik ga slagen, weet ik wel bijna zeker. Ik ben alleen zo zenuwachtig voor m’n verdediging.. Ik ga trouwens kijken voor de mogelijkheid voor proefschrift drukken, iemand ervaring mee? Ik denk dat ik met een mooie en verzorgde scriptie net wat zekerder voor de beoordelaars sta.

Wunderlist, mijn lifesaver

Ik schrijf veel dingen op papier, zoals to-do lijstjes. Maar eerlijk is eerlijk, Wunderlist is voor mij toch echt wel een lifesaver. Ik heb de app op m’n laptop en telefoon gedownload, dus ik kan altijd en overal kijken wat ik nog moet doen. Heel handig, voor als je een beetje structuur in je planning wil krijgen. Een andere app die er ook veel op lijkt, is Todoist. It’s up to you welke jouw favoriet is.

Trello; het ondergeschoven kindje

Ik heb tijdens mijn opleiding veel gewerkt met de Scrum-methode. Het kwam me eerlijk gezegd een beetje m’n neus uit.. Maar toen ik Trello ontdekte, was ik om. Wat een handige tool! Je kan verschillende borden aanmaken en taken verdelen onder teamleden (mocht je in teams werken) of labels aan taken toevoegen. Trello kan je trouwens ook gewoon downloaden op je mobiel, maar voor m’n computer heb ik de app nog niet gevonden.

De laatste loodjes!

Het voelt toch wel een beetje vreemd hoor, om over een paar maanden afgestudeerd te zijn.. Maar tot dat moment ga ik keihard bikkelen en van mijn scriptie de beste scriptie ooit maken (hopelijk, haha!). Wish me luck!

Aanbevolen artikelen