Wie is Stoer & Eigenwijs?

Wie is Stoer & Eigenwijs?

In mijn nieuwe rubriek “Wie is de shop” laat ik eigenaressen van een webshop aan het woord. Wie is nou het gezicht achter de shop en waarom doet ze dit eigenlijk?! 

Vandaag is Wanda aan de beurt. Zij is de eigenaresse van Stoer & Eigenwijs en deelt met jullie waarom zij vindt dat haar shop zo uniek is.

Wanda,vertel eens wat over jezelf!

Ik ben Wanda en ik woon in Eelde (kop van Drenthe). Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee zoontjes. Roan van 6 (met vermoedelijk adhd, zitten nu in het proces van testen) en Lucca van 3(met een taalontwikkelingsstoornis).

Wat voor werk heb je altijd gedaan ?

Ik heb bijna 13 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg bij verschillende doelgroepen, van ernstig meervoudig gehandicapte cliënten, cliënten met een verstandelijke, visuele en auditieve beperking tot cliënten met matig tot hoog niveau. En zowel op wonen als op dagbesteding. Dus behoorlijk wat facetten van deze doelgroep. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan. Vooral de eerste twee doelgroepen  (EMVB en doofblinden)  hebben echt mijn hart gestolen. Helaas lukt het door mijn lichamelijke klachten niet meer om te werken.

Wat was de belangrijkste reden om te beginnen met je webshop?

Eigenlijk is het allemaal begonnen met een uit de hand gelopen hobby, waarbij ik handgemaakte producten voor kinderen en baby’s verkocht. Gaandeweg heb ik meer een visie ontwikkeld en is het uiteindelijk geworden zoals het nu is. Een webshop met (bijzonder) speelgoed, wat kinderen uitdaagt tot het gebruiken van hun fantasie, ondersteund bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en kinderen nieuwe mogelijkheden laat ontdekken.

Waar haal je de meeste voldoening uit ?

De meeste voldoening haal ik uit het zoeken naar mooie producten die passen binnen mijn visie, het inpakken van mooie bestellingen, en het inspireren/adviseren van ouders.

Hoeveel tijd besteedt je aan je webshop?

Ik heb twee webshops: naast Stoer & Eigenwijs ben ik ook nog eigenaresse van kledingmerk Brave bandits fashion waar ik momenteel voornamelijk jumpsuits en broekjes voor baby’s verkoop (handgemaakt). In totaal besteed ik ongeveer 60 uur per week aan de shops.

Vertel eens, waarom (met name) speelgoed?

Ik ben constant op zoek naar producten met een verhaal. Producten die aansluiten bij mijn visie. Zo wordt Tegu geproduceerd in Honduras waarbij er aandacht is voor ondersteuning van de gemeenschap, eerlijke lonen  en opleidingsmogelijkheden (en het zijn gewoon geweldige producten). Droomdeurtjes sluit weer heel mooi aan bij de fantasie van kinderen. Met waytoplay kan er oneindig gespeeld worden en kunnen  kinderen ook volop hun fantasie gebruiken. Laq stimuleert op meerdere vlakken de ontwikkeling van kinderen. Crayon Rocks helpen bij het aanleren van een goede pengreep. En zo wordt over elk nieuw merk dat toegevoegd wordt zorgvuldig nagedacht of deze past binnen de visie die ik voor ogen heb. En of het merk aansluit bij de ontwikkeling van kinderen en hen uitdaagt tot spelen.

Op dit moment staan er nog een aantal merken op die minder goed passen bij de visie. Deze zullen ook geleidelijk aan uit het assortiment verdwijnen.

Wat maakt jou en je webshop uniek?

Dat ik niet zomaar alle producten toevoeg. De merken die ik verkoop vind je niet bij de grotere speelgoedketens. De merken worden zorgvuldig uitgekozen en getest. Ik weet wat ik verkoop en kan hier goed over adviseren.

Is het je doel om groot en bekend te worden of liever kleiner en meer geliefd & uniek?

Mijn doel is om kinderen te laten spelen i.p.v dat ze voor de televisie of tablet zitten. Spelen is het belangrijkste leermiddel voor kinderen, en het is heel jammer dat we dit naarmate we ouder worden steeds minder doen. De producten die ik verkoop zijn niet alleen leuk voor kinderen om mee te spelen maar ook voor volwassenen om samen te spelen (of alleen natuurlijk ). Ik hoef absoluut geen nieuwe speelgoedwinkel te worden (en dat zal ook niet gebeuren want het assortiment zal overzichtelijk blijven). Maar ik wil wel graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de merken die ik verkoop. Een aantal daarvan zijn nog enorm onbekend in Nederland en dat is zonde.

Als jij 1 product uit jouw shop moet noemen waar je het meest trots op bent, welke is dat dan?

Eigenlijk ben ik op de meeste merken wel trots. Maar ik ben zelf echt heel groot fan van Tegu en ben er trots op dat ik (volgens mij als enigste in nederland) nagenoeg het gehele assortiment in mijn webshop heb staan.

Goed, als laatste een ‘elevator-pitch’ … geef mijn lezers eens een goede reden om producten uit jouw webshop te kopen!

Ben je op zoek naar uniek/bijzonder speelgoed. Waar je kind urenlang plezier van heeft. Wat uitdaagt en ondersteund bij de ontwikkeling. Speelgoed wat niet misstaat in je interieur (want heel vrolijk worden we meestal niet van al dat lawaaierige plastic). Dan ben je bij Stoer & Eigenwijs aan het juiste adres.

Wanda, bedankt voor je antwoorden & openheid.
Dit was de laatste ‘Wie is de Shop’, na mijn vakantie zal ik verder gaan en beginnen we met een shop die zeer creatief is met muziekmobielen & rammelaars!

Afbeeldingen zijn eigen afbeeldingen van Wanda. 
Meer zien van Stoer & Eigenwijs?
Je kunt haar volgen via FacebookTwitterPinterest & Instagram .
Volg:

10 Reacties

 1. 15 augustus 2017 / 06:15

  Oh wauw, wat goed van haar. Haar missie vind ik knap. Droomdeurtjes ken ik! Heb het meerdere malen voorbij zien komen in tijdschriften. Heel bijzonder speelgoed dit.

  Leuke rubriek trouwens Christa!

 2. 22 augustus 2017 / 08:30

  Is het niet heel veel werk om in je vrije tijd te doen? Ik ben lekker aan het zoeken naar nieuwe ideeën om in je vrije tijd te kunnen doen en zat eerst ook te denken aan een webshopje met allemaal DIY artikelen.

 3. 29 augustus 2017 / 19:32

  Ik vind het altijd zo inspirerend om verhalen van ondernemers te lezen! Ik behoor nog niet helemaal tot de doelgroep, maar ik vind het een erg mooie missie. Ik zal er bij cadeaus zeker aan denken om de webshop te bezoeken!
  Jorinde onlangs geplaatst…6x bezienswaardigheden in KaapstadMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge